Jeugdjournaal Zeerobben

HARLINGEN ? Het is zaterdag 14 oktober en op de velden aan de Achlumerdijk wordt alweer een start gemaakt met de vierde speelronde. Jong en oud vermaken zich en de belangstelling is goed. Dat zal morgen iets anders zijn als er nagenoeg geen wedstrijden zijn i.v.m. de herfstvakantie. De voetballers hebben even rust.

JO19

Het was zaak voor JO19-1 om weer te winnen na de nederlaag van vorige week tegen Stiens in de slotseconden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vooral als de tegenstander SJO Broekster Walden heet die in de top 3 staat. Maar toch kwam Zeerobben met een fantastische 2-4 overwinning terug en doen ze weer volop mee in de top van hoofdklasse.

JO17
Zeerobben leed thuis een gevoelige nederlaag tegen de nummer twee van de ranglijst Buitenpost. Het werd 1-3 waardoor Zeerobben terug te vinden is op een achste plaats. Misschien dat volgende week de derby tegen Franeker weer voor nieuwe energie zorgt. Nipt en sneu verlies voor JO17-2 in de wedstrijd tegen koploper Makkum. Zeerobben wist net niet te stunten en verloor met het kleinst mogelijk verschil: 1-0. JO17-3 sleepte een 2-2 gelijkspel uit het vuur bij Stiens.

JO15
Zeerobben JO15-1 is van de nul af. In de uitwedstrijd tegen Akkrum werd er niet gescoord en bleef het dus 0-0. Een mooi puntje. Nu een weekje rust en opladen voor de wedstrijd tegen koploper Joure. JO15-3 kreeg koploper Tzummarum op bezoek en die lieten zien terecht bovenaan te staan. Het werd 0-8.

JO13
Zeerobben JO13-1 kent een uitstekende start van deze competitie. Er werd al drie keer op rij gewonnen en ook de vierde wedstrijd uit tegen Balk leverde een overwinning op. Het werd 0-3. Richting ‘herbstmeister’ lijkt het wel. Een spannende wedstrijd van JO13-2 leverde een 3-2 overwinning op. Ook drie punten voor JO13-3 die geen kind hadden aan Tzummarum JO13-1. Het werd 2-6. JO13-4 speelde een redelijke wedstrijd thuis tegen Stiens. Bij rust stond er 1-2 op het scorebord. Na rust werd Stiens wat sterker en won uiteindelijk met 1-4. De wedstrijd van JO13-5 was zowel voor Zeerobben als Leovardia nutteloos. Het werd 0-14 voor de ploeg uit Leeuwarden.

JO11
Ook JO11-1 kent een goede competitiestart. Dit keer werd er met 2-4 van Warga gewonnen. Samen met ONS voert Zeerobben de ranglijst aan in deze 1e klasse. Ook winst voor JO-2 tegen Berlikum. Thuis werd er met 3-0 gewonnen hetgeen een mooie derde plaats oplevert. JO11-3 ging met 10-0 roemloos ten onder tegen Stiens en ook JO11-4 moest haar meerdere erkennen in SJO Dronrijp Foarut. Het werd 5-0. JO11-5 kwam met een mooi puntje terug uit Workum waar 1-1 tegen de plaatselijke vv werd gespeeld. Een benauwde 1-0 overwinning was er voor JO11-6 op Warga maar ook dat levert gewoon drie punten op. Zeerobben JO11-7 was niet opgewassen tegen de grote knapen uit Arum. Er werd met 5-0 verloren.

JO9
JO9-1 blijft het maar goed doen. Dit keer werd er met 3-7 van Leovardia gewonnen. Ook winst voor JO9-2. Zij wonnen thuis met maar liefst 12-3 van Frisia. En wat te denken van JO9-3 zij speelden een zeer doelpuntrijke wedstrijd tegen SDS en wonnen met 5-8. En om het succes compleet te maken won JO9-4 met 6-1 van Oosterlittens.

JO8
De mannetjes van JO8-1 troffen thuis Blauw Wit en wonnen met 6-0. JO8-2 doet het ook al zo goed. Zij wonnen uit met ruime cijfers (3-11) van SDS. Een verdienstelijk punt was er voor JO8-3. Zij speelden met 4-4 gelijk tegen Mulier. Opvallend hoe goed de jongste jeugd het doet. De overgang van de Waddenrobkes naar de JO8 lijkt nu toch echt haar vruchten af te gaan werpen. Op jonge leeftijd op een speelse manier kennis maken met voetbal lijkt een gouden greep van de club.

Waddenrobkes
Sommige Waddenrobkes staan te popelen om de overgang naar het ‘echte’ werk te maken en anderen staan voor het eerst op een voetbalveld. Het is allemaal te zien bij de Waddenrobkes die elke zaterdagochtend een eigen onderlinge competitie spelen met maar liefst tien teams. Het zorgt niet alleen voor veel plezier bij de kinderen en de bondscoaches maar ook voor een geweldige sfeer in de Froonacker Arena. Morgen zijn de Waddenrobkes vrij i.v.m. de herfstvakantie maar volgende week gaan ook zij weer los.

De dag van morgen
De dag van morgen heeft dit keer niet veel te bieden. Wie echt niet zonder kan is om 11.00 uur welkom als zowel JO13-1 als JO9-3 spelen. Verder is het rust en maakt de jeugd zich op voor de herfstvakantie. Vanaf volgende week weer volle bak op het Oosterportpark.