Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De competitie komt in de beslissende fase nu en dat zorgt vaak voor spectaculaire wedstrijden met soms verrassende uitslagen. Morgen gaat voor alle teams de competitie weer verder na twee weken meivakantie.

Zeerobben JO19-1 heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Lange tijd deed de ploeg mee om de bovenste plaats in de hoofdklasse. Veertien dagen geleden deed Zeerobben zichzelf tekort door in Lemmer onnodig met 1-0 te verliezen en werd daardoor uitgeschakeld voor de titelrace. Titelkandidaat Blauw Wit kwam afgelopen zaterdag naar het Oostersportpark. Lang leek het erop dat Blauw Wit een maatje te groot was voor Zeerobben maar na een 5-0 achterstand richtte Zeerobben zich nog een keer op en bracht de achterstand terug tot 5-4 maar helaas was er nog te weinig tijd over voor de gelijkmaker. Hierdoor blijft Blauw Wit koploper en heeft Zeerobben nog een kleine kans op de derde periodetitel. Voor JO19-2 was er weinig eer te behalen tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie. De kampioen van deze klasse won met 9-1.

JO17-1 is nog volop in de race voor de derde periodetitel maar dan moest er wel gewonnen worden van Buitenpost. Na een moeizame start werd er met 4-2 gewonnen en staat de ploeg nu op een vierde plaats die recht geeft op nacompetitie. Morgen speelt JO17-1 haar laatste wedstrijd uit tegen SWZ Boso Sneek.
Voor JO17-2 stond de uitwedstrijd tegen Workum op het programma die nog strijden om het kampioenschap. In Workum werd er met 7-1 verloren.

Zeerobben JO15-1 heeft een goed seizoen gespeeld in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag moest JO15-1 op bezoek bij de kampioen van de hoofdklasse Heerenveen. Deze wedstrijd eindigde in mineur voor Zeerobben omdat een speler van Zeerobben in deze wedstrijd een dubbele beenbreuk opliep. Een triest einde van het seizoen voor de speler in kwestie en het team. De stand was op dat moment al 7-1 en is uiteindelijk ook als eindstand opgenomen in de boeken.

Voor JO11-1 stond de absolute kraker van deze competitie op het programma. In de 1e klasse strijden Zeerobben en Leovardia om het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd door Zeerobben gewonnen en afgelopen zaterdag stond de return op het programma. Zeerobben speelde een van haar beste wedstrijden en liet er dan ook geen twijfel over bestaan wie de beste is in deze competitie want dat is er maar een en dat is Zeerobben. In Leeuwarden werd afgetekend met 0-6 gewonnen en daardoor is het kampioenschap een feit. Een kampioenschap dat morgen zal worden gevierd.

JO9-2 speelde een thuiswedstrijd tegen Mulier JO9-1. De gasten waren net iets sterker en wonnen met 3-5. JO9-3 speelde een uitwedstrijd tegen Heeg JO9-1 en verloor die met 4-0. En wat een wedstrijd speelde JO9-7. Zij moesten uit naar SJO Broekster Walden en dat is de nummer twee van de ranglijst. Het werd razend spannende wedstrijd met een meer dan spectaculaire uitslag. Zeerobben wist met 6-7 te winnen en de drie punten mee te nemen naar Harlingen. Geweldig!

Morgen is het weer volle bak op het Oostersportpark. Natuurlijk gaan de Waddenrobkes van Zeerobben ook weer verder met hun landencompetitie om negen uur. Maar daarnaast zijn er ook nog eens vijftien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. Dat wordt weer passen en meten op het Oostersportpark. Maar dat zorgt weer voor een gezellige sfeer die zo kenmerkend is voor deze club.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda