Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag was de eerste zaterdag van de meivakantie. Veel teams hebben deze weken een of meerdere zaterdagen geen competitieverplichtingen en dat betekent een klein wedstrijdprogramma. Voor de jeugdteams stonden er slechts tien competitiewedstrijden en een oefenwedstrijd op de rol waarvan er vier op het Oostersportpark werden gespeeld. De oefenwedstrijd was een combinatie-elftal van JO19 en JO17-spelers tegen GVAV-Rapiditas uit Groningen die eindigde in 3-3.

JO17-2 speelde in en tegen het hoger op de ranglijst staande Heerenveen gelijk. Er werd een eindstand van 2-2 genoteerd. JO17-3 heeft het tot nu toe lastig in de competitie. Ze kondigden van te voren al een kraker aan en dat werd het ook. Tegen koploper FVC werd het 3-3 en dat voelt het natuurlijk als een overwinning.

JO15-2 moest aantreden voor een stadsderby tegen FC Harlingen. Tot en met het begin van de tweede helft werd Harlingen op 0-0 gehouden maar de wedstrijd eindigde in 4-0 voor de thuisploeg.

JO13-1 kwam op donderdagavond al in actie voor een uitwedstrijd tegen Dronryp Foarut, een pittige tegenstander die volop inzette op de verdediging. Maar met volharding werd er een 0-1 voorsprong genomen en deze werd niet meer uit handen gegeven. JO13-4 verloor met 4-0 van SC Franeker.

Bij de JO11-teams werden de meeste wedstrijden gespeeld. JO11-1 speelde tegen middenmoter VC Trynwalden en wist met 3-5 te winnen. Door deze overwinning staat JO11-1 nu aan kop van de ranglijst met een punt meer en twee wedstrijden minder gespeeld dan de nummer twee Leovardia. En laat deze twee teams elkaar nu komende zaterdag treffen. JO11-2 was de verliespartij van vorige week al weer vergeten en wist nu met 6-0 te winnen van Oudega/HJSC/Heeg. JO11-3 speelde in Hommerts ook tegen Oudega/HJSC/Heeg maar slaagde er niet in om de punten mee te nemen. JO11-6 verloor met 6-1 van TOP’63. JO11-9 speelde een goede en sportieve wedstrijd maar wist dat helaas niet om te zetten in een overwinning.

JO9-1 slaagde er ook in de wedstrijd tegen Hardegarijp niet in om één of meerdere punten te pakken. Er werd met dubbele cijfers verloren.

De Waddenrobkes genoten na alle mooie wedstrijden van de afgelopen weken van een vrije zaterdag. Op 6 mei gaan zijn weer los met hun eigen landencompetitie.

Hoewel het morgen nog relatief rustig is staat er wel een aantal mooie wedstrijden op het programma. En nu het einde van het seizoen in zicht komt gaat het niet alleen om verlies of winst maar kan het ook gaan om het wel of niet behalen van een kampioenschap.

Enkele belangwekkende jeugdwedstrijden die morgen op het programma staan lichten we er even uit. Naast de al genoemde topwedstrijd voor JO11-1 bij concurrent Leovardia gaat het dan om de thuiswedstrijden voor JO17-1, JO19-1 en MO19-1. Laatstgenoemden spelen om 12.30 uur op het PLUS veld voor de beker tegen Alcides MO19-1.
JO17-1 neemt het om 10.30 uur op tegen Buitenpost JO17-1 en kan een overwinning goed gebruiken in de spannende strijd om de derde periode.
Soortgelijk is de positie van JO19-1. Zij treden om 12.15 uur aan tegen koploper Blauw Wit ’34 JO19-1. Een echte topper, waarbij Blauw Wit gaat voor de titel en Zeerobben voor de derde periode. Komt dat zien als boeiende voorwedstrijd voor de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Meppel.

Al met al heel veel redenen om op het Oosterpark te komen kijken en te genieten van mooi, sportief en spannend jeugdvoetbal.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda