Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Er zijn van die zaterdagen dat alles op zijn plaats valt. Dat is niet alleen zo bij de senioren- maar zeker ook bij de jeugdafdeling. Zowel bij de standaardteams als ook bij de niet-standaardteams waren weer opmerkelijke uitslagen. Opvallend is ook dat de teams die uitkomen in de hoofdklasse niet voor ?spek en bonen? meedoen maar daadwerkelijk meedoen in het linker rijtje of zelfs nog meer. Elke week weer veel tijd en energie in de trainingen stoppen en vervolgens zien dat het er op den duur uitkomt in de wedstrijd. Dat maakt het jeugdvoetbal zo verschrikkelijk dankbaar en leuk werk.

Zeerobben JO19-1 zit in een flow zou je kunnen zeggen. Dat is eigenlijk begonnen met de overwinning thuis op koploper Drachten enkele weken geleden. Na deze wedstrijd werd er alleen nog verloren van Drachtster Boys. De rest van de wedstrijden werd gewonnen. Zo ook afgelopen zaterdag. De uitwedstrijd tegen Joure leverde dankzij de 0-4 overwinning weer drie punten op. Dat brengt de ploeg op een vierde plaats in de hoofdklasse met maar vijf punten achterstand op de koploper. Bovendien voert Zeerobben de derde periode aan. Dat kan nog een leuk slot van de competitie worden. Waar veel clubs moeite hebben om een JO19 team op de been te houden mag Zeerobben zich gelukkig prijzen met zelfs een JO19-2 team. Zij speelden afgelopen zaterdag tegen St. Anna en verloren met 7-0 Toch heeft de ploeg al twaalf punten bij elkaar gespeeld.

Na de fraaie overwinning van vorige week op CVVO nu wederom winst voor JO17-1. Uit tegen Joure boekte de ploeg een fraaie 2-1 overwinning en bezet het inmiddels een vijfde plaats in de hoofdklasse. JO17-2 verloor nipt met 0-1 van Terschelling.

Zeerobben JO15-1 heeft zich weer herpakt en pakte afgelopen zaterdag een verdiende 2-1 overwinning op de nummer vier van de ranglijst Wolvega. Een overwinning was er ook voor JO15-2. Zij wonnen met 4-2 van AVV.

JO13-1 maakt zich op voor de wedstrijd van morgen tegen fc Harlingen en kende een goede generale. Uit in Berlikum werd er met 1-4 gewonnen. De ploeg aast nog steeds op de tweede plaats in deze klasse. Ook een overwinning voor JO13-2. Zij wonnen van Irnsum met 3-1. En ook JO13-3 deed een duit in het zakje door met 1-0 te winnen van Oosterlittens. JO13-4 en JO13-5 waren beiden vrij.

JO11-1 deed weer goede zaken in de top van de ranglijst. Het was tegen Be Quick Dokkum JO11-1 een lastige wedstrijd maar die eindigde wel in een 1-0 overwinning. Glansrollen waren in dit duel weggelegd voor de beide keepers. JO11-2 kwam thuis in actie tegen Workum JO11-2. Tot tien minuten na rust kon het bij een stand van 2-1 nog beide kanten op maar daarna wist de thuisploeg snel uit te lopen naar een eindstand van 8-2. JO11-3 speelde op de authentieke accommodatie van SV Hylpen niet haar beste wedstrijd. Het werd 1-4 met daarbij aangetekend dat Hylpen JO11-1 maar liefst drie eigen doelpunten maakte. Was SJO RVC JO11-5 uit Idskenhuizen twee weken geleden in de uitwedstrijd nog te sterk voor JO11-4, nu waren de rollen omgekeerd. Op het thuisveld werd een eindstand van 5-2 genoteerd en daardoor JO11-4 staat nu aan kop in de poule. IJVC JO11-1 was te gast bij JO11-6. Ondanks alle inspanningen gingen de drie punten mee naar IJlst. Ook JO11-7 wist tegen LSC 1890 JO11-6 helaas niet te profiteren van het ‘voordeel’ dat een thuiswedstrijd vaak oplevert. Het werd 2-7 voor de tegenstander. In Heeg speelde JO11-8 tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg en ze zitten daarmee in een lastige competitie. Hoewel de wedstrijd werd verloren, blijven ze volop gaan voor de punten. Dat doorzettingsvermogen beloond wordt, werd bewezen door JO11-9. Dit team had misschien wel de mooiste overwinning van deze speelronde. Ze hadden door een zware poule-indeling een moeilijke start van dit seizoen maar zoals het hoort, bleven de trainers en de leiders er onvoorwaardelijk in geloven. Neem daarbij het enthousiasme en de inzet van de spelers en het kon niet lang meer duren voordat er punten gepakt zouden worden. Drie weken geleden werd de winst op het laatste moment nog omgezet in een gelijkspel tegen Bolsward, maar nu was er een afgetekende overwinning van 2-6 tegen LAC Frisia. Een felicitatie waard.

Voor JO9-1 is het zwaar in de hoofdklasse. Elke week weer vol aan de bak. Afgelopen zaterdag kwam Be Quick Dokkum op bezoek. Zeerobben verloor met 1-9. Winst was er wel voor JO9-2 in de wedstrijd tegen Mulier. In Witmarsum werd het 2-4. De rest van de JO-teams waren vrij van competitieverplichtingen.

En ook voor de Waddenrobkes was het natuurlijk weer ‘business as usual’. Zij voetbalden de pannen van het dak. De landencompetitie duurt tot en met de maand mei en mag zich nog steeds verheugen in een steeds grotere belangstelling.

De dag van morgen
Na het inhaalweekend van vorige week staat er voor morgen weer een complete speelschema op het programma en wat voor één. Morgen moet de jeugdafdeling in totaal zeventien (!) thuiswedstrijden afwerken. Kopzorgen voor de wedstrijdsecretaris. Hoe krijg je zoveel wedstrijden ingedeeld? Door nog meer te spreiden. De eerste wedstrijden beginnen al om 8.45 uur en de laatste zal om 16.45 uur van start gaan. Prachtige affiches zijn er weer. De kraker om 8.45 al tussen JO13-1 en de fc Harlingen. De meisjes van MO11 en MO17 zo rond de klok van 10 tegen Workum en Oosterlittens. En hoe gaat JO19-1 het doen tegen Leovardia. Zetten zij de stijgende lijn door? Morgen gaat het allemaal gebeuren en u kunt of misschien ‘moet’ er ook bij zijn. Het jeugdvoetbal bij Zeerobben heeft veel te bieden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda