Jeugdjournaal Zeerobben

HARLINGEN ? De ene zaterdag is de andere niet. Soms zit het allemaal net even tegen maar er zijn ook van die dagen dat het kwartje net goed valt. Zo gaat dat bij jeugdvoetbal en zo was het afgelopen zaterdag ook weer op het Oostersportpark. En het was weer ouderwets gezellig en dat had natuurlijk alles te maken met de start van de voorjaarscompetitie voor de Waddenrobkes. Om kwart voor negen begonnen de eerste wedstrijden al en zo rond half drie kon het hoofdstuk jeugdvoetbal afgesloten worden.

Het was een goede dag voor JO19-1. Zelf een overtuigende 0-7 overwinning pakken op laagvlieger SDS/Scharnegoutum en de concurrentie punten zien verspelen. Dat zijn leuke zaterdagen. De koploper won weliswaar maar Blauw Wit en CVVO verspeelden punten. Met 29 punten staat JO19-1 op een vijfde plaats op slechts twee punten van de nummer twee en vijf punten van de koploper. Voor JO19-2 stond de uitwedstrijd tegen Stiens op het programma. Zeerobben moest de 3-1 winst aan Stiens laten.

Voor JO17-1 stond de uitwedstrijd tegen koploper Be Quick D. op het programma. Zeerobben wist de tegenstander niet te verrassen en keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Ook verlies voor JO17-2 tegen koploper SJO Oudega/HJSC/Heeg. Het werd maar liefst 9-0. En ook verlies voor JO17-3 in de wedstrijd tegen Stiens. Het werd 5-0.

De druiven waren zuur voor Zeerobben JO15-1 in de wedstrijd tegen Buitenpost. Tegen de nummer drie van de ranglijst stond Zeerobben tot de laatste minuut met 1-0 voor maar in de slotseconden gebeurde toch dat wat je niet hoopt. Buitenpost wist te scoren en nam daardoor een puntje mee naar Buitenpost. JO15-2 leed een 2-4 nederlaag tegen ST Minnertsga/ST. Jacob en een 8-0 nederlaag was er voor JO15-3 tegen Berlikum.

Voor JO13-1 stond de topper tegen Franeker op het programma. Zeerobben staat op een keurige vierde plaats in de competitie op zeven punten achterstand van de koploper Franeker. Bij winst zou Zeerobben weer volop meedoen maar in Franeker kwam de ploeg helaas niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dus blijft het verschil zeven punten. Een benauwde maar mooie overwinning was er voor JO13-2 op Irnsum. Het werd 0-1. JO13-3 verloor met 5-1 van Oosterlittens maar JO13-4 boekte de tweede overwinning op rij. Dit keer wonnen ze van Leovardia met 5-2. JO13-5 moest ’s ochtends om 9.00 uur in Kuinre aftrappen. Dat was dus vroeg opstaan. Helaas leverde het geen punten op. Het werd 5-3 na een knappe inhaalrace.

Er stonden afgelopen weekend acht wedstrijden voor de JO11-teams op het programma. Er waren vier thuis- en vier uitwedstrijden. JO11-1 speelde thuis tegen Opende JO11-1 en won met 6-1. JO11-2 speelde een bloedstollende wedstrijd in en tegen Workum JO11-2. Na een minuut al op achterstand en met 3-1 achter de rust in. Binnen drie minuten na rust op 3-3 komen en twee minuten voor tijd met 4-5 winnen. Ook JO11-3 wist weer drie punten bij te schrijven. Weliswaar een snel tegendoelpunt maar het team herpakte zich uitstekend en wist de wedstrijd met 6-1 te winnen van Hylpen JO11-1. Top’63 was een maatje te groot voor JO11-4. In Oppenhuizen werd het 10-0 voor de tegenstander. Spelers en begeleiding van 11-4 maken zich op voor een sportieve revanche over veertien dagen op het thuisveld. Op een zonnig veld in Minnertsga lieten JO-5 en de plaatselijke JO11-2 het doelpunten regenen. In totaal vielen er maar liefst veertien met zes goals voor de thuisploeg en acht voor Zeerobben. JO11-6 wist ook een achterstand goed te maken en hun thuiswedstrijd op karakter met 2-1 te winnen van SWZ Boso Sneek JO11-4. En dan waren er nog twee stadsderby’s: JO11-7 speelde ‘uit’ tegen fc Harlingen JO11-2. Net als in de thuiswedstrijd van veertien dagen geleden (0-0) eindigde deze wedstrijd ook in een gelijkspel. Nu werd het 1-1. Een uitslag die recht deed aan het spelbeeld. JO11-8 wist wel de winst te pakken tegen fc Harlingen JO11-3G. Er viel in vijftig minuten speeltijd slechts één doelpunt maar dat is wel genoeg voor een overwinning. De spelers van JO11-9 genoten van een voetbalvrije zaterdag.

JO9-1 heeft het zwaar in de hoofdklasse maar ook daar leer je weer van. Er werd nu met 5-1 van Be Quick Dokkum verloren. JO9-3 verloor uit in Balk met 5-1 maar JO9-4 pakte weer de drie punten door met 5-2 van Nijland te winnen. En ook winst voor JO9-5. Zij waren met 3-1 te sterk voor fc Harlingen. JO9-6 nam knap een puntje mee uit Franeker. Het werd 2-2. En wat te denken van JO9-7 die met een dikke vette 4-7 overwinning terugkwamen uit Bergum. Prachtig.

En de Waddenrobkes voetbalden er deze ochtend ook lustig op los. De temperatuur was heerlijk en de belangstelling groot. Dat inspireerde de jongste talenten van Zeerobben. Verdeeld over negen teams voetbalden ze weer drie ronden. Uitslagen worden niet meer vermeld. Het gaat om het plezier. Aan het eind van het seizoen is er een prijsuitreiking voor iedereen.

De dag van morgen
Voor morgen weer veertien thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Jongens, meisjes, pupillen, junioren, prestatief of recreatief. Je kunt het zo gek niet noemen of er is voor iedereen wel wat bij. Wie alles wil zien moet er al om 8.45 uur zijn want dan staan de eerste wedstrijden alweer op het programma.