Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen zaterdag is de voorjaarscompetitie weer van start gegaan voor de jeugdteams van Zeerobben. Toch was er geen sprake van een vol Oostersportpark. Integendeel. De teams die een volledige competitie spelen hadden een vrij weekend in verband met de krokusvakantie. Veel teams die wel in actie moesten komen hadden ervoor gekozen de wedstrijd op een andere datum te spelen in verband met de afwezigheid van veel spelers die genoten van de vakantie.

Voor JO15-3 stond er meteen een zware uitwedstrijd op het programma tegen Berlikum. In Berlikum werd het maar liefst 10-2. Maar snel vergeten en opmaken voor de derby van morgen tegen Franeker.

JO13-4 speelde al vroeg in Leeuwarden tegen Leovardia en hoe. Ze kwamen terug met een 7-0 overwinning. Zeerobben JO13-5 speelt als enig team nog als zevental binnen JO13. En dus is de spoeling dun en worden teams vanuit de hele provincie en ver daarbuiten ‘ingevlogen’ voor een volwaardige competitie. Afgelopen zaterdag kwam Kuinre vanuit de kop van Overijssel naar het Oostersportpark. JO13-5 had pech en kon niet voorkomen dat Kuinre met 6-1 won.

JO11-5 beet de spits af tegen Minnertsga en deed dat meteen met verve. Een klinkende 5-1 overwinning. JO11-6 speelde meteen al een doelpuntrijke wedstrijd in Sneek. Daar werd het 4-4 tegen SWZ Boso Sneek. Voor JO11-7 stond er meteen een stadsderby tegen fc Harlingen op het programma. Er werd fanatiek en sportief gestreden maar dat leverde geen doelpunten op, 0-0 dus. JO11-8 verloor de uitwedstrijd tegen fc Harlingen met 6-0. Het laatste team binnen JO11 is JO11-9. Zij speelden tegen Frisia en verloren hun eerste wedstrijd helaas met 1-8 maar de competitie is nog lang.

Al om kwart voor negen moest JO9-3 aantreden tegen Balk JO9-3 en die bleken een maatje te groot voor Zeerobben. Het werd 0-8. JO9-4 moest ondanks de regen en harde wind al om negen uur klaar staan in Nijland. Daar vochten ze als leeuwen om uiteindelijk een 3-3 gelijkspel uit het vuur te slepen. Voor JO9-5 stond er ook een uitwedstrijd tegen fc Harlingen op het programma. Het werd 8-0 voor de fc. JO9-6 speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Franeker en verloor nipt met 1-2. En ook JO9-7 verloor haar eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Thuis tegen SJO Bergum BCV Combinatie werd het 1-3.

Morgen is het over met de rust op het Oostersportpark. De liefhebbers van jeugdvoetbal weten al waar ze moeten zijn. Op het Oostersportpark worden morgen maar liefst zeventien thuiswedstrijden door de jeugd afgewerkt. En daar zitten de Waddenrobkes nog niet eens bij. Of het nu gaat om recreatief of prestatief niveau, om jongens- of meisjesvoetbal, u heeft het voor het uitkiezen. De eerste wedstrijden staan al gepland om 8.45 uur. Kom eens kijken om een indruk te krijgen van wat er allemaal op een zaterdagochtend gebeurd bij een club als Zeerobben. Het kantinepersoneel zal u warm onthalen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda