Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Zaterdagochtend vroeg waren de velden nog wit vanwege de lichte nachtvorst. Toch stonden de Waddenrobkes al om half negen klaar voor de start van de landencompetitie. Ze hadden er ondanks de kou toch weer zin in. En ondanks de nachtvorst konden alle wedstrijden voor de jeugdafdeling gewoon doorgaan. Gelukkig maar want de jeugdteams zorgden weer voor verrassende uitslagen.

Voor JO19-1 stond een belangrijke thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum op het programma. De nummer drie tegen de nummer zes van de competitie. Het werd een spannende wedstrijd met een zeer goede eerste helft van Zeerobben. Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-3 en passeert daarmee Be Quick Dokkum op de ranglijst en neemt een vierde plaats in op slechts drie punten achter de koploper. En let wel, hoofdklasseniveau. Ook voor JO19-2 een zware wedstrijd. Thuis tegen de nummer vier van de ranglijst SJO Warga WWS JO19-1. Maar ook JO19-2 speelde een sterke wedstrijd en won met 6-3. Met 6 uit 6 en de middenmoot in zicht doen de mannen het goed.

JO17-1 speelde misschien wel één van haar betere wedstrijden tegen SWZ Boso Sneek. Niet de eerste de beste tegenstander. Maar Zeerobben liet er geen misverstand over bestaan. Er maakte maar één ploeg aanspraak op de overwinning. Op het Oostersportpark werd het 4-1 en daarmee passeert Zeerobben de ploeg uit Sneek en staat inmiddels op een vijfde plaats in de hoofdklasse. JO17-2 leed een 4-0 nederlaag tegen het standaardteam van SDS.

Na het verlies van vorige week tegen Buitenpost heeft JO15-1 zich uitstekend hersteld tegen CVVO. In Lemmer was het razend spannend maar uiteindelijk trok JO15-1 een 1-0 overwinning over de streep. En een mooie vijfde plaats inmiddels voor dit team in de hoofdklasse. En ook JO15-2 blijft het goed doen. In Koudum wonnen ze met maar liefst 5-0 van Oeverzwaluwen waardoor de ploeg op een vierde plaats staat. JO15-3 moest de punten in Bolsward laten. Daar werd het 7-4 voor Bolsward .

Zeerobben JO13-1 blijft in de winning mood. Na de mooie overwinning op Franeker vorige week was er nu weer een ruime overwinning op Frisia. Met 21 punten blijft Zeerobben op de loer liggen. De koploper heeft slechts vier punten meer. Nipt verlies voor JO13-2 in de wedstrijd tegen Franeker. Het werd 1-2. JO13-3 kwam met een eclatante 0-3 overwinning terug uit Oosterlittens en ook JO13-4 won overtuigend. Dit keer waren ze met 6-0 te sterk voor Franeker JO13-6. Verlies was er voor JO13-5 in de wedstrijd tegen Bakhuizen. De kampioenskandidaat was gewoon beter en dat resulteerde in 10-4 verlies voor Zeerobben. Wel vier keer gescoord. Dat dan weer wel.

JO11-1 maakte geen fouten tegen Blauw Wit JO11-2. In Leeuwarden werd het maar liefst 2-9. Morgen gaat de ploeg verder in de beker. JO11-2 trok met 2-1 net aan het langste eind tegen Terschelling. En winst was er ook voor JO11-3 in de wedstrijd tegen SDS. Het werd in Oosterend 2-4. En ook JO11-4 deed nog even een duit in het zakje door met 4-2 te winnen van Leovardia. JO11-5 kon het niet bolwerken tegen Frisia en verloor met 7-1 en ook verlies voor JO11-6 in de wedstrijd tegen St. Anna. Het werd 1-5. Zeerobben JO11-7 verloor thuis van Tzum JO11-1 met 1-8 maar JO11-8 daarentegen won weer met 4-0 van SDS. Tot slot sloot JO11-9 de zaterdag af met een 0-7 nederlaag tegen Franeker.

In de competitie bij JO9-1 steekt LSC er met kop en schouders bovenuit en is Zeerobben ‘the best of the rest’. Ze wonnen met 4-2 van Bolsward en hebben de tweede plaats stevig in handen. Voor koploper JO9-2 stond de stadsderby tegen fc Harlingen op het programma. Zeerobben maakte geen fouten en won met 4-0. Het blijft spannend in deze competitie. JO9-3 verloor met 7-1 van Stiens maar JO11-4 won met 2-0 de thuiswedstrijd van St. Anna. Mulier JO9-1 is koploper in de competitie bij JO9-5. Dan is een uitslag van 13-1 niet eens zo verrassend. JO9-6 boekte een knappe 5-0 overwinning op Bolsward en JO9-7 verloor met 2-5 van Leovardia.

Voor morgen is er een beker-/inhaalprogramma vastgesteld door de bond. Teams die uitgeschakeld zijn voor de beker en ook geen wedstrijden hoeven in te halen zijn dus vrij of spelen een oefenwedstrijd. Dus zijn er voor de jeugdafdeling maar vier thuiswedstrijden en zijn er de nodige oefenwedstrijden. Het geeft de Waddenrobkes in ieder geval de gelegenheid om iets later te beginnen. Zij gaan morgen om 10.00 uur van start. En met ook nog vijf uitwedstrijden zal het ongetwijfeld ook morgen weer gezellig druk zijn op het Oostersportpark.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda