Voetbal

Jeugdjournaal Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Wat een geweldige zaterdag was het weer op het Oostersportpark afgelopen weekend. Het was de hele dag een komen en gaan van voetballers en toeschouwers en dat zorgde voor een fantastische sfeer op en rond de velden. Op de website van de club is de gehele dag prachtig in beeld gebracht. Daar krijgt u een mooie indruk van datgene dat de club zo mooi maakt.

Met name de standaardteams zorgde voor fantastische resultaten. JO19-1 kwam terug uit Leeuwarden met een klinkende 1-4 overwinning op Leovardia. Met vijftien punten uit acht wedstrijden en slechts vier punten achterstand op de nummer twee doet deze ploeg het goed in de Hoofdklasse O. De nederlaag van JO19-2 tegen Oosterlittens JO19-1 was onnodig. Het werd 2-1 en leverde dus geen punten op waardoor ze op de negende plaats blijven staan. Morgen tegen Stiens nieuwe kansen.

Ook het eerste team van ‘jonger dan 17’ kwam met drie punten terug uit Drachten. Zij speelden daar tegen het tweede team van Drachtster Boys die troosteloos met nul punten onderaan staan. Geen partij derhalve voor Zeerobben dat dit ook in cijfers uitdrukte. Dubbele cijfers zelf. Meer spannend was de wedstrijd van JO17-2 die tegen Heerenveen speelde. Het werd een 1-0 overwinning. Man van de wedstrijd was de scheidsrechter Daniel Bleeker die zijn leeftijdgenoten floot en dat foutloos deed. Prachtig om te zien. JO17-3 verloor met 4-0 van Oosterlittens.

En ook JO15-1 wist drie punten te pakken. Zij speelden thuis tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie. De ploegen stonden dicht bij elkaar en dus deed Zeerobben goede zaken met de 3-1 overwinning en nestelt zich op een keurige vijfde plaats wederom in de hoofdklasse. Ook een mooie overwinning voor JO15-2. Zij behaalden een knappe 3-1 overwinning op Leovardia en ook was er een mooie 9-1 overwinning voor JO15-3 op ST Arum-Stormvogels.

De uitwedstrijd van Zeerobben JO13-1 tegen fc Harlingen mocht niet gewonnen worden en gebeurde dan ook niet. Niet van de wijs laten brengen nu maar koers houden. JO13-2 verloor met 4-2 van AVC. Winst was er wel voor JO13-3 in de wedstrijd tegen Scharnegoutum. Het werd maar liefst 5-0. JO13-4 verloor de uitwedstrijd met 5-1 van Mulier maar JO13-5 zorgde weer voor lachende gezichten langs de kant. Zij wonnen nipt met 4-3 van Oosterlittens en klimmen op naar de tweede plaats.

Alweer een overwinning van JO11-1. Dit keer was de ploeg met 5-0 te sterk voor Drachtster Boys. Het blijft door dit resultaat op de tweede plaats staan op één punt achter Leovardia en een wedstrijd minder gespeeld. JO11-2 kwam met een fraaie 2-6 overwinning terug uit Leeuwarden bij Blauw Wit. Ook een overwinning van JO11-3. Zij wonnen met 2-1 van SWZ Boso Sneek. Een gelijkspel (2-2) voor JO11-4 in de derby tegen Franeker. Wel een overwinning voor JO11-5 op Franeker. Het werd 3-1. En ook JO11-6 kwam terug met een 1-5 overwinning op Frisia uit Leeuwarden. JO11-7 verloor van AVC en ook JO11-8 en JO11-9 verloren hun wedstrijden van respectievelijk Franeker en Arum.

JO9-1 doet het ook prima. LSC is de beste in deze competitie en staat terecht bovenaan. Als je dan als nummer twee met 1-6 wint van de nummer drie, SWZ Boso Sneek JO9-1, doe je het prima. Ook een overwinning voor JO9-2. Zij wonnen met 0-6 van Franeker. En ook weer drie punten voor JO9-3. Zij wonnen van Blauw Wit. JO9-4 verloor nipt met 3-2 van AVC. En ook verlies van JO9-5 maar hoe. Met 6-5 verliezen is niet leuk maar je hebt er wel alles aan gedaan. SJO CVO/Ouwe Syl was veel te sterk voor de mannetjes van Zeerobben JO9-7.

Kan het na vorige week nog gekker? Jazeker, want morgen staat de jeugdafdeling weer voor een mooie uitdaging. Zeventien thuiswedstrijden afwerken op de zaterdagochtend/middag. En ook de Waddenrobkes spelen daar nog even tussendoor. Kortom spitsuur op het Oostersportpark met veel aantrekkelijke wedstrijden. Zo speelt JO13-1 al om 08.45 tegen koploper Franeker die nog ongeslagen is. Een leuke uitdaging ligt ook daar voor de ploeg. En daarnaast zijn er nog veel meer wedstrijden. Of het nu gaat om prestatief of recreatief niveau, jongens of meisjes? Er is voor een ieder wat. U bent meer dan welkom.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda