Jeugdjournaal Zeerobben

HARLINGEN ? Het was weer eens de zaterdag van de verrassingen. Teams die geheel onverwacht verloren of teams die zeer verrassend een overboeking boekten. Het gebeurde allemaal weer op de velden bij de diverse jeugdwedstrijden. En dat waren er weer heel wat afgelopen zaterdag. Maar liefst 31 jeugdwedstrijden werden er weer afgewerkt op het Oostersportpark en elders. En daarnaast waren er natuurlijk ook nog eens de Waddenrobkes. Kortom: Zeerobben groeit en groeit.

JO19-1 stond al snel met 0-1 achter tegen Joure maar herpakte zich geweldig de tweede helft. De ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en ging vol voor de winst en dat resulteerde uiteindelijk in een 4-1 overwinning. Een belangrijke overwinning want Zeerobben passeert Joure op de ranglijst en bezet momenteel de zesde plaats in de hoofdklasse op drie punten achterstand van de koploper Drachtster Boys JO19-1.

Voor JO17-1 het omgekeerde verhaal. Zij speelden ook tegen Joure maar stonden met 1-0 voor met de rust na een goede eerste helft. Maar door de tweede helft te verdedigend en afwachtend te spelen ging de wedstrijd alsnog met 1-3 verloren. Een tegenvaller. Een mooi dagje voor JO17-2 op Terschelling maar helaas geen punten. Ze verloren met 4-2 van Terschelling JO17-1. Winst weer voor JO17-3. Dit keer werd SJO Dronrijp/Foarut met 2-0 verslagen.

JO15-1 blijft het goed doen in de hoofdklasse. In en tegen Wolvega werd er met 3-3 gelijk gespeeld hetgeen een mooie vijfde plaats oplevert dit moment. Winst was er voor JO15-2 in de wedstrijd tegen AVV op Terschelling. Dat is een leuk reisje geweest. Wederom winst voor JO15-1. Dit keer een 5-1 overwinning op Berlikum. De mannen staan keurig samen met Franeker bovenaan in de 1e klasse.

Winst ook voor JO13-2 in de wedstrijd tegen Terschelling. Thuis op het Oostersportpark werd het maar liefst 4-1. Ook een dikke uitslag voor JO13-3. Tegen SJO Dronrijp Foarut wisten ze maar liefst elf keer te scoren. De tegenstander scoorde niet. En JO13-5 speelde misschien wel de meest spectaculaire wedstrijd van de jeugdafdeling. Voorsprong, gelijke stand, achterstand. Het golfde heen en weer. Na twee keer een half uur stond er 7-7 op het scorebord. Iedereen tevreden dus.

Een zeer knappe overwinning van JO9-1 op Be Quick Dokkum. In Dokkum werd het 1-3 en hiermee pakt JO9-1 de koppositie op de ranglijst. De derby tegen Franeker werd door JO9-2 glansrijk met 6-2 gewonnen. JO11-3 verloor met 5-3 van Oeverzwaluwen. Maar winst was er weer voor JO11-4 tegen Blauw Wit. Het werd 5-2. Verlies was er ook voor de teams JO9-6, JO9-8 en JO9-9. De tegenstanders waren of een stuk groter of gewoon beter. JO9-7 won nog met 3-6 van Makkum.

De eerste verliespartij voor JO9-1 is een feit. Thuis tegen Frisia JO9-1 werd het 0-5. JO9-2 lijkt niet te stoppen. Of het nou oefen, beker of competitie is. De ploeg is op stoom. Dit keer ruime winst op SWZ Boso Sneek. JO9-3 verloor van Berlikum met 8-2. JO9-4 won met maar liefst 11-0 van Franeker. JO9-5 verloor met 6-0 van de buren uit Arum. Een monsterscore ook voor JO9-6 tegen Makkum. Het werd 14-1. En de mannetjes van JO9-7 verloren helaas ruim van Wijkels Hallum. Maar in Hallum al om 9.00 uur spelen is ook niet niks.

Meisjesafdeling
Het was een prima weekend voor de meidenteams. Prachtige resultaten voor de meeste meidenteams. Van de vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Meest opvallende was de wedstrijd van MO17-1. Zij wonnen hun eerste wedstrijd van dit seizoen.

Een ‘monsterscore’ voor MO19-1. In Heerenveen werd het MO19-1 van de Heerenveense Boys met 0-10 verslagen. Een uitslag die met veel grotere cijfers had kunnen eindigen, als Zeerobben zich niet had aanpast aan de tegenstander. Maar drie punten zijn drie punten en dus belangrijk voor Zeerobben.

En daar was dan eigenlijk de eerste overwinning voor Zeerobben MO17-1. Na vijf verloren wedstrijden dit seizoen, twee in de beker en drie in de competitie, was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover dat het geplaagde team dan toch de drie punten mee naar huis mochten nemen. In Oosterlittens werd het MO17-1 van de plaatselijke voetbalclub met 1-7 verslagen door de Harlingers.

Het was een spannende wedstrijd in Sint Annaparochie waar het voor Zeerobben MO15-1 in het begin van de wedstrijd niet voor de wind ging. De Harlingers kwamen zelfs op 2-0 achterstand in de eerste helft. Na tien minuten spelen stonden de Harlingers al achter tegen het lastige Sint Anna. Blijkbaar gaf het de Robbenmeisjes zo’n boost dat ze voor rust al weer op een gelijke stand stonden. Na rust werden er nog drie doelpunten gemaakt, twee door Zeerobben en één door Sint Anna, eindstand: 3-4 voor de groen-witten.

De meiden van MO13-1 konden wederom de dubbele cijfers bijschrijven op hun conto. In Dronrijp was het MO13-1 van SJO Dronrijp Foarút Combinatie niet opgewassen tegen de Harlingers. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-10 eindstand in het voordeel voor de Zeerobben. Aanstaande zaterdag een topper voor de meiden van MO13-1. Op het Oostersportpark ontvangt Zeerobben de derde in de lijst St. Anne MO13-1.
Zeerobben MO13-2 moest uitkomen tegen die andere ploeg van SJO Dronrijp Foarút Combinatie. Maar deze werd thuis op het Oostersportpark gespeeld. Er werd verloren door de Harlingers en zij lieten daarmee belangrijke punten liggen. Toch blijft de ploeg op een tweede plaats staand in de competitie.

De temperaturen dalen langzamerhand maar de inzet en het enthousiasme zal er morgen niet minder om zijn. Morgen weer zo’n heerlijke zaterdag met veertien thuiswedstrijden voor de jeugd en de Waddenrobeks daarnaast. Wie vroeg komt kan genieten van MO15-1, JO9-1 en JO9-3 en de Waddenrobkes. Wie iets later instapt heeft het moeilijker want dan wordt de keuze groter. Laat u verrassen.