Jeugdjournaal Zeerobben

Het kon een fantastische zaterdag worden op het Oostersportpark en dat werd het ook. De jeugdafdeling kon maar liefst vier kampioenen huldigen. D3, F1, F2 en F6 werden gehuldigd en kregen de kampioensschaal uitgereikt. En daar kwam afgelopen maandagavond MD2 ook nog bij want zij wonnen uit in Twijzelerheide met 1-4 van VVT MD1. Woensdagavond maakte MB1 het succes van de meiden compleet door in Froubuurt met 5-0 te winnen van SJO CVO/Ouwe Syl MB1 te winnen en ook kampioen te worden. Daarmee staat het aantal kampioenen op twaalf. Vier in de najaarscompetitie en maar liefst acht in de voorjaarscompetitie.

Junioren

B1 was nog in de race voor promotie naar de vierde divisie. Daarvoor moest het de nacompetitie zien door te komen maar dat lukte helaas niet. Tegen Actief werd er uit met 2-1 verloren en omdat B1 thuis niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel is B1 uitgeschakeld en kan het terugzien op een prachtig seizoen. Het seizoen ging niet uit als een nachtkaars maar als een brandende fakkel.
C3 speelde haar laatste wedstrijd tegen Nijland C1 en won met 2-0 waardoor C3 de competitie afsluit met een keurige derde plaats. C4 verloor met 6-2 van kampioen Woudsend C1.

Pupillen
D1 moest al vroeg uit de veren voor de uitwedstrijd tegen Balk D1 die met 5-0 verloren ging. D1 sluit af met een achtste plaats in de eerste klasse. En ook D2 verloor met 5-0 maar dan van Frisia D4. Wat een kraker voor D3’s ochtend om 8.45 uur op het hoofdveld. De nummers één en twee (Zeerobben en Berlikum) van de ranglijst moesten uitmaken wie kampioen zou worden in deze klasse. Het werd een spannende wedstrijd die door D3 met 2-1 werd gewonnen. De bloemen konden snel opgehaald worden en de schaal kon worden uitgereikt aan D3.
E2 sloot de competitie af met een klinkende 6-1 overwinning op Blauw Wit E6 hetgeen uiteindelijk een tweede plaats opleverde. Ook een mooi einde van de competitie voor E3 dat met 4-1 won van fc Harlingen E2. Winst was er ook voor E4 in de wedstrijd tegen Frisia E13. Het werd in Leeuwarden 3-7. Ook winst voor E6 in de uitwedstrijd tegen Leovardia E5. Het werd 2-4 en een mooie derde plaats is uiteindelijk het resultaat. E7 verloor met 1-6 van Oosterlittens E3.
Wat een ontlading bij F1 afgelopen zaterdag. Zij konden een week eerder al kampioen worden maar verloren toen van Stiens F1 dus vandaag in de herkansing tegen MKV F1 dat op een derde plaats stond en theoretisch ook nog kampioen kon worden. Maar in Leeuwarden speelde F1 als vanouds en won met 0-5 waardoor het feestje in de Robbenplaat kon beginnen. F2 speelt het gehele voorjaar al sterk en kon afgelopen zaterdag de kroon op het werk zetten en dat deden ze. Ze wonnen thuis met maar liefst 9-0 van Blauw Wit F3 en zijn overtuigend kampioen geworden. F4 ging in de laatste wedstrijd strijdend ten onder tegen Sparta F1. Het werd 3-6. Alles gegeven maar geen punten. F5 verloor met 2-6 van Stiens F3. F6 was al kampioen maar wilde de ongeslagen status behouden. Dat leek eerst niet te lukken maar uiteindelijk wonnen ze met 3-4 van Leovardia F7 dus snel terug naar de Robbenplaat voor de huldiging. F7 speelde een leuke wedstrijd tegen Stiens F4 en pakte een puntje door 3-3 te spelen. En wat een prachtige afsluiting voor F8. Zij wonnen de laatste wedstrijd met 1-6 van Blauw wit F10.

Meisjes
MB1 moest tot aan de laatste dag wachten om kampioen te kunnen worden. Het was vaak stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst maar uiteindelijk had MB1 de beste papieren. Het moest dan nog wel even de laatste wedstrijd winnen van SJO CVO/Ouwe Syl en dat deden ze. Het werd 0-5 en dus weer een kampioen erbij binnen de meisjesafdeling.
MC1 won overtuigend met 1-7 van Olde Veste MC3 en staat (nog) bovenaan in de competitie. De concurrentie moet echter nog wedstrijden inhalen dus is het op dit moment nog niet bekend waar MC1 geëindigd is. MD1 speelde de laatste wedstrijd tegen Be Quick D. MD2 met 2-2 gelijk en is op een keurige tweede plaats geëindigd in de competitie. In het najaar kampioen en nu tweede is een topprestatie van deze meiden. MD2 had nog kansen op het kampioenschap maar dan moest het wel ‘even’ twee keer winnen. Eerst thuis tegen Be Quick D. MD1. Dat werd een narrow escape. Met de 4-3 overwinning was de ploeg spekkoper en kon het afgelopen maandag het karwei afmaken door te winnen van VVT MD1. En dat deden de meiden. Ze hielden de zenuwen onder controle en wonnen de uitwedstrijd in Twijzelerheide met maar liefst 1-4 en dus was het kampioenschap een feit. Dit weekend is de huldiging. ME1 was al kampioen maar wilde de ongeslagen status graag behouden. Dat lukte want thuis werd er met 8-0 gewonnen van Bolsward ME4.

Waddenrobkes
Ook voor de Waddenrobkes was het de laatste speelronde afgelopen zaterdag. En die wordt traditioneel afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. Nederland werd kampioen van de landencompetitie en Jort Faasse won de penalty-bokaal.

De dag van morgen
Morgen zijn er geen wedstrijden meer op het Oostersportpark. Sommige teams moeten doordeweeks nog een wedstrijdje inhalen en een aantal teams neemt nog deel aan verschillende toernooien in de provincie of daarbuiten. De kampioenen zijn gehuldigd en de einduitslagen zijn bijna bekend. Dan kan binnenkort de balans opgemaakt worden en zal er zoals elk jaar in deze krant weer een overzicht verschijnen van de tweede seizoenshelft met daarin ruim aandacht voor alle kampioenen.