Sport

Jeugd Okke Hel sluit roeiseizoen af

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag hebben de jeugdteams van Okke Hel het roeiseizoen afgesloten met een spel- en behendigheidsmiddag in de singel. In totaal werden er tien opdrachten uitgevoerd, van puzzels tot behendigheid met de sloepen op het water.

De teams met elk zeven deelnemers plus een stuur moesten het tegen elkaar opnemen. Niet alleen tegen elkaar maar ook met elkaar werden de opdrachten fanatiek uitgevoerd. Hoewel er niet meer te winnen was dan eeuwige roem lieten de teams zich niet onbetuigd, waardoor er in de eindfase zelfs een riem werd gebroken tijdens de roei-touwtrekwedstrijd. Grote krachtsinspanningen en hilariteit maakten de middag tot een superleuke afsluiting van het seizoen.
De jeugd heeft een prachtig seizoen achter de rug met hun eerste wedstrijdervaring in Harlingen en Dokkum. Heel graag hadden ze een derde wedstrijd geroeid in Muiden maar helaas was het aantal deelnemers daar zo overweldigend dat ze niet konden deelnemen. De beiden sloepen gaan nu uit het water voor een grondige opknapbeurt om in maart weer helemaal klaar te zijn voor het nieuwe seizoen.
Dat de jeugd in de winter niet stil mag zitten is duidelijk. Al op 6 mei staat de Harlingen Terschelling roeirace gepland en het doel is dat twee jeugdteams van Okke Hel aan deze krachttoer mee gaan doen. Het zal een mooi nieuw roeiseizoen worden!

|Doorsturen

Buienradar



Agenda