Sport

Jeugd kv Eendracht oppermachtig

Door Jeroen Pietersma
De Harlinger kaatsjeugd presteert momenteel boven verwachting goed op de wedstrijden van zowel de federatie als de KNKB. Bijna elk weekend komt er wel ??n van de jeugdleden met een krans naar huis. Afgelopen zondag op de afdelingswedstrijd van de federatie Barradeel in Sint Annaparochie stonden er drie Harlinger parturen op de lijst. In elke categorie (welpen, pupillen en schooljeugd) deed er een partuur mee. Een moeder van twee van de kaatsers, Anneke Haarsma, schreef er een mooi stukje over.

Zoals ik al had gezegd: Het wordt een mooie kaatsdag, werd het uiteindelijk een geweldige dag voor alle jongens en meisjes van KV Eendracht. Met drie parturen reden we naar Sint Annaparochie voor een afdelingspartij bij de federatie Barradeel.

Bij de welpen stonden Jaimy Koel, Davy de Haan (alias Hotze Skuul) en Koos Jorna op de lijst voor het poultje kaatsen. Ze moesten kaatsen tegen een paar hele goeie dames uit St. Annaparochie. Al gauw 3 eersten achter (oeps), dat was niet de bedoeling... dus effe peptalk en maar weer knallen met die ballen. En ja hoor!!! Ze kwamen weer op stoom... Kleine Hotze werd bij deze wedstrijd niet echt bij het spel betrokken, maar mochten ze dit potje winnen, dan werd daar wel even korte metten mee gemaakt. De wedstrijd werd gewonnen met 5-4 6-2. De tweede partij ging vliegend!!! Davy ging voor minst op en plaatste een flink aantal zitballen. HOPPA!! De derde partij tegen Sexbierum. Altijd moeilijk, maar door elkaar goed te coachen en positief te praten naar elkaar toe, werd ook deze gewonnen: 5-4 6-6. Op naar de finale tegen Tzummarum. Alle remmen gingen los. De jongens stonden te kaatsen als leeuwen. Bij de stand 5-0 6-0 stond Hotze voor in het perk en ramde de bal zo voorbij de kaats.... GEKKENHUUS FEEST KAMPIOENEN!! Geweldig om te zien hoeveel plezier de mannen onderling hebben. Jammer dat er geen koningsprijs bij de welpen is. Dan ging deze naar Hotze Skuul alias Davy de Haan. Wat een heerlijk joch!!

Bij de pupillen waren het Jordy de Haan (bijgenaamd Gert Anne van der Bos), Dylan Koel en Emma Jeeninga, die de eerste prijs in de verliezersronde binnen sleepten. TOP gedaan hoor.

En zo komen we bij de schooljongens. Djé Jorna en Rick Alberda kwamen samen uit in deze categorie. En wat een dreamteam deze twee samen. Als het bij de een even niet lukte, pepte de ander hem weer op en andersom! Heel belangrijk, omdat het zo maar kan zijn dat eentje het niet meer ziet zitten, terwijl dit helemaal niet nodig is. Djé en Rick kaatsen de eerste partij tegen Sexbierum en wonnen deze met 5-2 6-4. De tweede partij tegen een ander partuur van Sexbierum wonnen ze. Op naar de finale!!! Djé en Rick namen het op tegen Roan Hooghiemster en Sil van der Geest, twee geduchte tegenstanders uit Wijnaldum. Het leek er op dat ze goed van start gingen, zo maar een spel voor voor Djé en Rick. En dan gebeurt het... wat zal het zijn, moeheid, dwarsigheid, geen zin meer?... De jongens begonnen tegen zichzelf te kaatsen en lieten punten liggen.
De stand werd gelijk getrokken door Roan en Sil. Djé liet de kop hangen, maar daar had Rick (gelukkig) geen zin in. Hij begin zijn maat op te peppen. Dankzij de woorden van Rick begon Djé er ook weer in te geloven en de jongens gingen weer kaatsen. Je bent een topper, Rick! De partij werd gewonnen met 5-5 6-4. GEWELDIG!!
Anneke, bedankt voor je mooie stukje. KV Eendracht is natuurlijk bijzonder trots op de jeugdleden, die allemaal zo’n prachtig seizoen beleven.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda