Jeugd fc Harlingen

Voetbal is vaak een heerlijke uitlaatklep. Maar soms is voetbal ook in eens bijzaak. Winnen of verliezen? Het maakt plotseling niets meer uit. Afgelopen maandag bereikte fc Harlingen het verschrikkelijke bericht dat een spelend jeugdlid van de vereniging in het UMCG is opgenomen. De komende weken zal zijn familie een zeer zware periode tegemoet moeten gaan. Het enige wat ze op dit moment overeind houdt is hoop.

F-Pupillen
Fc Harlingen F4 mocht op bezoek bij Zeerobben F4. Een duidelijke winnaar, 19-0.
De eerste helft van fc Harlingen F3 tegen SJO Dronrijp/Foarut F4 ging gelijk op. Wesley wist voor Harlingen de openingstreffer te scoren maar Dronrijp volgde ook snel. Ruben zette Harlingen vervolgens op 2-1 voorsprong maar ook nu weer maakte Dronrijp in dezelfde minuut gelijk, 2-2. Daniël scoorde vlak voor rust de 3-2. Maar in de tweede helft had Dronrijp niks meer te vertellen. Ruben scoorde nog twee keer en Wesley wist maar liefst drie keer te scoren. Eindstand 9-3.

E-Pupillen
Bolsward E7 was duidelijk sterker in de wedstrijd tegen E5M. Zij wonnen dan ook met 10-0.
Fc Harlingen E4 vertrok vol goede moed naar Dronrijp. Tegen SJO Dronrijp/Foarut E5 scoorde Harlingen vier keer maar dit was niet genoeg. Ook Dronrijp wist te scoren en de stand werd 8-4.
Fc Harlingen E3 wist de stand gelijk te houden en keerden huiswaarts met één punt in de uitwedstrijd tegen Leovardia E7. Eindstand 2-2.
Voor fc Harlingen E2 was Frisia E5 te sterk. In een mooie pot werd het 6-2 voor de Leeuwarders.
Fc Harlingen E1 ging gemakkelijk langs FVC E1 en wonnen de thuiswedstrijd met 5-0.

D-Pupillen
Fc Harlingen D3 nam het in een uitwedstrijd op tegen Sparta’59 D3. Deinum won uiteindelijk met 7-2.
Ook fc Harlingen D2 had het moeilijk thuis tegen SJO Dronrijp/Foarut D2. De gasten wonnen met 3-5.

C-Pupillen
Fc Harlingen C2 speelde gelijk in de wedstrijd tegen Nijland C1 en konden dus met één punt huiswaarts keren. Eindstand 4-4.
Fc Harlingen C1 nam het op tegen de nummer twee in de ranglijst, Akkrum C1. Akkrum liet zien waarom ze tweede staan en wonnen met 1-8.
Fc Harlingen MC1 deelde de punten met GAVC MC1 en de stand bleef 0-0.

B-Pupillen
Fc Harlingen B2 moest het thuis opnemen tegen Leeuwarder Zwaluwen B2. De Leeuwarders waren deze keer sterker en wonnen met 0-7.
Fc Harlingen B1 maakte het spannend maar kon net niet de stand gelijk trekken. Blauw Wit’34 B3 hielden de 3 punten in Leeuwarden en het werd 2-1.