Jeugd fc Harlingen

Afgelopen weekend was het beker/inhaal dag. Dat betekend weinig wedstrijden. De meeste teams waren lekker vrij en konden even bijkomen. Maar er waren een aantal standaard teams die in actie kwamen. Onderstaan een klein overzicht.

F-pupillen
Er waren deze week geen wedstrijden voor de F-pupillen. Maar voor fc Harlingen F1 stond er een spannend uitje op het programma. De jongens gingen zaterdagavond met begeleiding naar de wedstrijd Ajax-Cambuur. Het was een prachtige wedstrijd voor ze met veel doelpunten en ze hebben stuk voor stuk enorm genoten.

E-pupillen
Fc Harlingen E2 had al twee weken geen wedstrijd gehad en met nog twee competitiewedstrijden te gaan wilden ze wel in het wedstrijdritme blijven. Zeerobben E6 werd bereid gevonden om in een oefenpot tegen mekaar te duelleren. Zeerobben kwam sterk uit de startblokken maar het was Harlingen die als eerste scoorde. Zeerobben liet dit niet over zijn kant gaan en speelde vol op de aanval. Daardoor kwam er meer ruimte te liggen en vlak voor rust maakt Harlingen de 0-2. Het team van Zeerobben bestaat uit eerste jaar E’ tjes en dan zie je dat ze fysiek net even te kort komen, maar dat ze kunnen voetballen, lieten ze wel zien. In de tweede helft kwam Harlingen niet echt in de problemen. Eindstand 0-4.
Bij de E-pupillen was alleen fc Harlingen E1 die thuis in actie moest komen voor de competitie. De club die op bezoek kwam was LSC 1890 E3. E1 die boven LSC staat op een keurige zevende plaats zou statistisch gezien de wedstrijd gewoon moeten winnen. Maar goed, het moet eerst nog maar even. Na een kwartiertje spelen waarin het min of meer wel gelijk opging was het Harlingen die de score opende en vijf minuten later was het weer raak. Vlak voor rust werd de 3-0 nog even gemaakt en gingen de jongens met een gerust hart de box in. Na de rust komt LSC heel even terug en scoort maar Harlingen laat niet over zich heen lopen en loopt uit naar 5-1. Een mooie overwinning voor ze.

D-pupillen
Fc Harlingen D1 vertrok naar Bolsward om het daar tegen de D1 op te nemen. De jongens hebben alles gegeven en gevochten als leeuwen maar het mocht niet baten. Met 0-6 moesten ze de overwinning overlaten aan Bolsward. De meiden van fc Harlingen MD1 deden het erg leuk in de thuiswedstrijd tegen Leovardia D3. De punten bleven thuis en Harlingen won met 2-0.

C-junioren
Bij de C-junioren waren de meiden van MC1 die in actie kwamen op de Vierkantsdijk en wel tegen SC Franeker MC1. In de twaalfde minuut was het Franeker dat profiteerde van een slecht moment bij MC1 dat balverlies voorin leed. De Franeker aanvalsters kwamen goed op en bij MC1 werd er wat vertwijfeld naar elkaar gekeken, Franeker wist hier goed van te profiteren en scoorde de 0-1. Langzaam maar zeker hervond MC1 zich weer en begon onder de druk van Franeker uit te komen. Maar de gelijkmaker kwam pas in de tweede helft. Beide ploegen bleven knokken voor de punten waardoor er een leuke en spannende wedstrijd ontstond die alle kanten op kon gaan en beide ploegen kans hadden op de winst. Maar Harlingen wist de 2-1 te maken doordat de snelle middenvelder van MC1 goed doorging en haar tegenstander eruit liep. Hierdoor kwam ze oog in oog met de keeper en schoot zij de bal onhoudbaar in de verre hoek en werd de eindstand 2-1 voor MC1.

B-junioren
Fc Harlingen B2 nam het uit op tegen LSC 1890 B3 en gingen ten onder met 7-0.

A-junioren
Met 18 punten uit 6 wedstrijden moesten de mannen van fc Harlingen A1 op eigen veld aantreden tegen een middenmoter: Blauw-Wit A3. De wedstrijd moest plaatsvinden op het slecht geworden hoofdveld, wat niet zorgde voor flitsend voetbal. Gestreden werd er wel, en hoe! Een wedstrijd waarin Harlingen ondanks opnieuw moeilijke omstandigheden vooral de tweede helft toch een aardig niveau heeft gehaald. Jammer eigenlijk dat er in deze wedstrijd zoveel gebeurde wat niets met voetbal te maken had. Uiteindelijk werd het namelijk het soort wedstrijd waar dan niet met een goed gevoel op terug wordt gekeken. Het is te hopen, en ook te verwachten, dat het in de volgende ontmoeting tussen deze twee teams ietwat sportiever verloopt. Maar, het is vooral te hopen, en te verwachten, dat er ook dan weer met dubbele cijfers gewonnen wordt. Eindstand 10-2.

En wat brengt ons de dag van morgen? Morgen trapt fc Harlingen F3 om 10.00 uur af. Zullen zij de zegereeks in tact houden? De MiniPupillen komen morgen ook in actie. En wat is er nou mooier om je (klein)kind te zien voetballen. ’s Middags is er ook nog volop voetbal. Kortom, u kunt weer even lekker komen uitwaaien op de Vierkantsdijk! De warme chocomel staat klaar!