Jeugd fc Harlingen

Hi-fives, tijdelijk gestaakte wedstrijd en een heuse golf aan waves? Er is weer genoeg gezien, beleefd en gevoeld afgelopen speelronde. Hier is de samenvatting van de jeugd van afgelopen weekend.

F-pupillen
De kleine mannetjes van fc Harlingen F5 moesten het zaterdag thuis opnemen tegen de jongens van Franeker F5. De kinderen, die eigenlijk vanuit de Mini-Pupillen doorgestroomd zijn naar dit team, wisten helaas niet de punten thuis te houden. Het werd 0-4. Fc Harlingen F4 vertrok in alle vroegte naar Stiens om daar gelijk te spelen (3-3) tegen S.C. Stiens F5M. Morgen gaan ze het thuis opnemen tegen de nummer 3, S.C. Franeker F4 om 9.00 uur. Fc Harlingen F3 kreeg thuis Zeerobben F5 op bezoek. Al snel stond Harlingen 0-2 achter maar ze wisten de stand gelijk te trekken. Vlak voor de rust scoorde Daniël 3-2. Tweede helft ging gelijk op maar Harlingen benutte zijn kansen iets beter. Het werd 5-3. Fc Harlingen F2 ging met een comfortabele 0-2 voorsprong de rust in tegen St. Annaparochie F3. In de tweede helft wist St. Anna wel de aansluitingstreffer te maken maar Harlingen strijdt tot de laatste minuut en wint met 1-2. Fc Harlingen F1 liet in de eerste helft niet al te best voetbal zien en slechts een enkele kans voor beide partijen resulteerde in een 0-0 ruststand. Na de thee werd er iets meer gevoetbald en dat leidde halverwege de tweede helft tot de bevrijdende 1-0. Dronrijp drong nog wel aan de laatste minuten, maar Riemer hield zijn doel schoon. De 1-0 werd ook de eindstand en daarmee verstevigden de boys hun tweede plaats in de ranglijst met nu 5 punten voorsprong op de concurrentie.

E-pupillen
De dames van fc Harlingen E5M wisten van te voren dat het een zware pot zou worden. En dat werd het…15-0 voor Blauwhuis E1. Fc Harlingen E4 speelde gelijk, 1-1, in een spannende wedstrijd tegen FVC E7. Toch weer een puntje mee naar huis. Fc Harlingen E3 speelde ook gelijk en nam dus ook een puntje mee naar huis in de wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 E8. Het werd 3-3. Fc Harlingen E2 was vrij en ook komend weekend staat er geen competitiewedstrijd gepland voor ze. Fc Harlingen E1 had competitiewedstrijd nummer 5 en deze keer kwamen de Heerenveense Boys E1 naar de Vierkantsdijk. Vorige week wist Harlingen een ruime overwinning te boeken tegen de Zwaluwen. Deze keer was de winst voor Heerenveen. Ze hebben zeker hun uiterste best weer gedaan maar Harlingen kon niet voorkomen dat het 0-5 werd. Zaterdag mogen ze bij Zeerobben hun kunsten vertonen om 11.00 uur.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 moest het zaterdag in Leeuwarden opnemen tegen Blauw Wit ‘34 D4. Ze wisten wel 2 goals te maken maar Blauw Wit was duidelijk de sterkste. Eindstand 16-2. Fc Harlingen D2 creëerde nog wel kansen in de eerste helft maar het was SC Bolsward D2 die ze benutte. De tweede helft speelde zich voornamelijk op de helft van fc Harlingen af en Bolsward wist nog 1 keer te scoren. Maar Harlingen bleef tot het einde knokken. Eindstand 0-4. Fc Harlingen D1 was vrij afgelopen weekend. Maar morgen mogen ze naar Joure. Daar gaan ze het opnemen tegen de nummer 6, SC Joure D2. Fc Harlingen MD1 nam het in Leeuwarden op tegen Leovardia MD3. In de rust heerste er al een feeststemming omdat ze met 0-3 voor stonden maar de leiding waarschuwden dat ze dit spel wel door moesten zetten naar de 2e helft. Leovardia startte in de 2e helft wel met meer pit en voor het eindsignaal wist Leovardia te scoren maar Harlingen had inmiddels ook alweer gescoord en dus vormde Leovardia geen gevaar meer en gingen de meiden met een 1-4 overwinning al feestend naar huis. Morgen 11:30 uur heeft MD1 een thuiswedstrijd tegen de koploper Frisia MD1.

C-junioren
Fc Harlingen C2 maakte de openingstreffer in de wedstrijd tegen SC Bolsward C3. Maar Bolsward wist voor de rust nog gelijk te maken. Na de rust moest Harlingen veel werk verzetten achterin, maar konden niet voorkomen dat het uiteindelijk 7-1 voor Bolsward werd. Het Team van de Week Fc Harlingen C1 behaalden hun eerste overwinning in de wedstrijd tegen Workum C1. Een verdiende overwinning van 3-1 op basis van goed voetbal, vechtlust en wilskracht. Fc Harlingen MC1 zette in de wedstrijd tegen ONS Boso Sneek MC1 gelijk de druk op de ketel. En ONS werd steeds meer naar achteren toe gedreven. Dit resulteerde in een dikke winst voor Harlingen van maar liefts 0-8!

B-junioren
De mannen van fc Harlingen B2 mochten na twee weken rust eindelijk weer los en wel tegen IJVC/Blauwhuis B2. En er werd verdiend gewonnen door Harlingen met 6-2. Vanaf deze week verwelkomen ze Jarno Bouwhuis. Hij gaat de trainingen verzorgen voor de jongens van fc Harlingen B2. De mannen van fc Harlingen B1 hebben op overtuigende wijze gewonnen van Dronrijp/Foarut B2D. Na een moeizame eerste helft liet fc Harlingen de tweede helft eindelijk zien wie de baas was en werd de tegenstander eenvoudig met 2-8 opgerold.

A-junioren
Al een kleine maand moesten de jongens van A1 zonder wedstrijd doorstaan, maar zaterdag mocht er thuis eindelijk weer afgetrapt worden tegen Sparta ’59 A1D. Sparta/Deinum moest worden verslagen want alleen daarmee konden ze de enige concurrent op een gepaste afstand zetten. Gewaarschuwd waren de jongens zeker; eerder dit seizoen werd er namelijk met 4-3 verloren in Deinum, waardoor het bekeravontuur al vroeg strandde. Een mooie kans dus op revanche. Na een 3-0 voorsprong leek de wedstrijd gespeeld, maar schijn bedroog. Sparta wistt toch nog 2 keer te scoren. En die laatste goal was 1 voor de statistieken, zo bleek, toen de bekritiseerde scheidsrechter direct na de aftrap voor het laatst floot. Eindstand 3-2. Uiteindelijk een belangrijke overwinning voor de Harlingers, omdat er zo al vroeg afstand wordt genomen van dé beoogde concurrent in de titelstrijd. Dit gebeurde niet altijd met goed voetbal, maar zeker wel met een grote lading inzet, strijd en passie.

En morgen? Morgen is het de dag van Sinterklaas en zijn Pieten. Maar er wordt uiteraard eerst weer lekker gevoetbald op de Vierkantsdijk met 11 thuiswedstrijden. Het begint in de ochtend al vroeg en ’s middags, als Sinterklaas weer veilig zijn onderkomen heeft gevonden in het Hannamahuis, volgen de uitreikingen van de diploma’s van de 3e editie van de voetbalacademie. Tot morgen!