Jeugd fc Harlingen

Afgelopen weekend was het beker weekend en voor een aantal teams zijn er nog serieuze kansen om door te komen naar de volgende ronde. En de teams die niet meer in de bekerronde zitten, konden dit weekend gebruiken om wedstrijden in te halen of juist om oefenwedstrijden te spelen. Maar de meeste teams waren lekker vrij en genoten van de hele week vakantie. Uiteraard werd er wel gewoon getraind om de conditie een beetje op peil te houden. Onderstaand de samenvatting van de jeugd van afgelopen weekend van zowel de bekerwedstrijden als inhaal- en oefenwedstrijden.

F-pupillen
Fc Harlingen F5 mocht zaterdag naar Deinum. Daar werd met 2-0 verloren van Sparta ’59 F3. Fc Harlingen F4 was vrij maar mag het morgen thuis om 9.00 uur opnemen tegen Blauw Wit ’34 F8. Fc Harlingen F3 speelde in Achlum de bekerwedstrijd tegen de Stormvogels ’64 F1. F3 is nog ongeslagen in de gewone competitie en dus gingen ze vol vertrouwen de wedstrijd in. Maar al snel bleek dat het niet allemaal vanzelf ging, en de jongens moesten hard aan het werk om het doel schoon te houden. Achlum komt op een 1-0 voorsprong maar Harlingen maakte de gelijkmaker in de tweede helft. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door penalty’s en het was overduidelijk Achlum die hierin de baas was. Voor fc Harlingen F3 houdt het bekeravontuur, na een fantastische wedstrijd, hier op. Fc Harlingen F2 was vrij dit weekend en zij mogen zich opmaken voor zaterdag. Ze reizen dan namelijk af naar Leeuwarden om het tegen Frisia F9 op te nemen. Fc Harlingen F1 kreeg Zeerobben F1 op visite. De winnaar van deze wedstrijd zou weer een ronde verder komen in het bekeravontuur. Helaas voor Harlingen houdt het bekeravontuur op want zij verloren met 0-8.

E-pupillen
De meisjes van E5M kunnen zich op gaan maken voor de wedstrijd van morgen. Na een weekje rust nemen ze het morgen thuis om 12.00 uur op tegen Nieuweschoot E3. Fc Harlingen E4 had ook vrij en ook zij kunnen ze zich gaan concentreren op de wedstrijd van morgen. Want dan komt Zeerobben E7 op visite. Fc Harlingen E3 speelt morgen om 10.30 uur thuis de wedstrijd tegen de koploper AVV E1. Fc Harlingen E2 was ook vrij en maakt zich op voor de wedstrijd tegen Frisia E6. Op de Vierkantsdijk begint deze wedstrijd om 10.30 uur. De mannen van Fc Harlingen E1 deden vorige week woensdag mee aan het 9x9 Elite Hoofdklasse Voetbal Talenten toernooi –Noord E- pupillen wat georganiseerd werd door LAC Frisia. Ze behaalden de vijfde plaats in Categorie II. Afgelopen zaterdag reisden de mannen af naar Berlikum om daar een oefenwedstrijd te spelen tegen Berlikum E1. Harlingen won met maar liefst 1-6. Morgen staat er een belangrijke uit wedstrijd op het programma in de hoofdklasse 2. Leeuwarder Zwaluwen E1 is dan de tegenstander en deze troffen zij al eerder in de beker en toen werd er met 6-1 gewonnen door Harlingen.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 neemt het zaterdag thuis op tegen SC Franeker D4 om 9.00 uur. Fc Harlingen D2 nam het zaterdag op in Easterein tegen SDS D1. Zij bleken over een supersnelle spits te beschikken én een dispensatiespeler die 3 koppen groter was als Ronin. Maar Harlingen liet goed voetbal zien. Ondanks dat gingen ze wel met een 1-0 achterstand de rust in. Door een megasnelle aanval van Harlingen in de tweede helft maken ze de gelijkmaker. 1-1. Al snel daarna scoort SDS de 2-1 en weten zelfs uit te lopen tot een 5-1. Verloren, maar wel met een heel tevreden coach Catrinus Bouwhuis langs de kant die na de wedstrijd zei: ”We hebben goed gevoetbald”. Bij fc Harlingen D1 waren ze ook vrij en zij mogen het zaterdag opnemen in Workum tegen het team van D1. De meiden van MD1 spelen zaterdag om 12.00 uur op de Vierkantsdijk tegen St. Annaparochie MD1.

C-junioren
Fc Harlingen C2 is benoemd tot Team van de Week. Zij moesten het zaterdag opnemen tegen AVC C2 en de Harlingers wonnen verdienstelijk met 7-1. Fc Harlingen C1 reist morgen af naar Stiens waar ze het op gaan nemen tegen de jongens van de C1 aldaar.

B-junioren
De mannen van fc Harlingen B2 nemen het morgen op tegen SDS B2. Deze staan 1 plekje onder Harlingen en dus zouden de punten eigenlijk mee naar huis genomen moeten worden. Fc Harlingen B1 stond na 18 minuten 0-2 achter in de bekerwedstrijd tegen Hardegarijp B1. Gelukkig wist Harlingen er voor de rust een 2-2 van te maken. Aan het begin van de tweede helft wist Harlingen eigenlijk niet meer van ophouden. Dit bleek in de 4e minuut want Nick wist de bliksemstart te bekronen door raak te koppen uit een corner. Het feit dat er 5 minuten later uit een vrije trap werd gescoord door Hardegarijp kon de jongens niet bang maken. Uiteindelijk was het Harlingen die de wedstrijd won met 6-3. Al met al geen geweldige wedstrijd van de B1, mede doordat het toch wel grote kwaliteitsverschil natuurlijk in veel grotere cijfers had moeten worden uitgedrukt. Aan de andere kant, het is bekervoetbal, en het enige wat telt in de beker is resultaat: In de koker zitten voor de volgende ronde. En dat is B1 in ieder geval gelukt!

A-junioren
De jongens van fc Harlingen A1 nemen het zaterdag in Sneek op tegen het team wat direct onder de Harlingers staat, namelijk de nummer 2: SWZ Boso Sneek A3.
Helaas is de wedstrijd van fc Harlingen 2 tegen Frisia 3 die gepland stond voor morgenavond afgelast i.v.m. trieste omstandigheden bij Frisia. Maar voor de jeugd staat er weer een heerlijke voetbaldag te wachten. Zij zullen weer volop zijn of haar best gaan doen komend weekend. De zon is besteld en dus ideaal voetbalweer. Dit geldt ook zeker voor zondag waarbij fc Harlingen 4 de spits afbijt tegen Friesland 3 om 10.00 uur en daarna zal fc Harlingen 1 het op nemen tegen Zwaagwesteinde om 14.00 uur. Fijn weekend allemaal!!!