Jeugd fc Harlingen

In speelronde 6 zitten we inmiddels al. Veel teams zijn in de ?winning mood? maar er zitten teams tussen die nog op hun eerste overwinning zitten te wachten. En die komt er heus wel. Het bekende gezegde luidt dan ook: Als je ??n goal meer maakt dan de ander, dan win je. En als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Onderstaand de samenvatting van de jeugd van afgelopen weekend.

F-pupillen
De kleine mannetjes van fc Harlingen F5 moesten het zaterdag opnemen tegen MKV ’29 F4 in Leeuwarden. En dat is natuurlijk best spannend. De kinderen, die eigenlijk vanuit de Mini-Pupillen doorgestroomd zijn naar dit team, wisten helaas weer niet de punten te pakken. Het werd 0-11 in Leeuwarden. Fc Harlingen F4 daarentegen liet een prachtige wedstrijd zien op de Vierkantsdijk. Zij wonnen dik met 9-0 van St. Annaparochie F5. Fc Harlingen F3 boekten een monsterzege in Ouwe Syl. In de rust stond F3 al met 0-6 voor. Ook in de tweede helft gingen ze gewoon door met scoren. Pas bij de 0-9 kreeg F3 een doelpunt tegen maar ook dat deerde F3 niet. De eindstand werd uiteindelijk 1-12. Fc Harlingen F2 nam het thuis op tegen de koploper Beetgum F1. Beetgum kwam op voorsprong doordat ze, heel slim, 2 balletjeswachters voorin hadden staan. De eindstand werd 0-3 op de Vierkantsdijk en daar kunnen de jongens van F2 zéker trots op zijn! Fc Harlingen F1 wist met een mooie overwinning tegen SC Berlikum F1 wederom de punten te pakken. In Berlikum werd het 1-4.

E-pupillen
De dames van fc Harlingen E5M scoorden maar liefst 4 keer in Sneek. Maar SWZ Boso Sneek E7 wist helaas ook te scoren en het werd 10-4. Fc Harlingen E4 mocht thuis hun kunsten laten zien. De tegenstander was Frisia E16. Beide teams hadden nog niet gewonnen en daar wilden ze deze dag verandering in brengen. Fc Harlingen liet zien wat ze waard waren en wonnen met 5-0! Aankomende zaterdag zijn ze vrij en dus kunnen ze zich gaan concentreren op de wedstrijd van 31 oktober. Want dan komt Zeerobben E7 op visite. Fc Harlingen E3 verloor afgelopen zaterdag thuis tegen St. Jacob E1 met 0-6. Fc Harlingen E2 was thuis nog ongeslagen en dat wilden ze graag zo houden. En natuurlijk wilden ze graag Stiens voorbij streven op de ranglijst, maar op de een of andere manier wilde Stiens weer graag van E2 winnen. Het massaal toegestroomde publiek kreeg weer een prachtige wedstrijd voorgeschoteld met tal van doelpunten. Stiens scoorde er wel 3 meer en de eindstand werd 5-8.Volgende week gaat E2 met de boot van de familie Teerling naar Terschelling. Afgelopen woensdag hebben ze met z’n allen nog gezwommen op uitnodiging van Robbin en dat toont maar weer aan dat het als team en ouders goed klikt en dat is minstens zo belangrijk. Fc Harlingen E1 had vorige week vrij en ook dit weekend staat er voor hun geen wedstrijd gepland. Maar in de herfstvakantie doen de mannen mee aan het Voetbaltalenten toernooi –Noord E- pupillen georganiseerd door LAC Frisia. Daarna staat er voor E1 op 31 oktober weer een competitiewedstrijd gepland en wel in Leeuwarden tegen de Zwaluwen.

D-pupillen
Fc Harlingen D3 moest het zaterdag thuis opnemen tegen SC Stien D3. De gasten waren duidelijk sterker en het werd 0-16. Morgen moeten de jongens van D3 naar Zeerobben. Fc Harlingen D2 liet de punten in Leeuwarden liggen. Tegen Leovardia D3 werd het 6-1. Fc Harlingen D1 trof als tegenstander (waarschijnlijk) de beste ploeg van de eerste klas Joure D1. Deze ploeg speelt duidelijk te laag en lag een soort voetbal op de mat wat misschien wel top hoofdklasse waardig is. Maar fc Harlingen D1 verweerde zich in de eerste helft kranig, al was het meer tegenhouden dan aanvallen. Joure had het toch moeilijk want na de eerste snelle treffer kregen ze wel mogelijkheden maar kwamen slechts nog eenmaal tot scoren. In de tweede helft ging het wat doelpunten betreft op het eind wel erg snel wat resulteerde in een 10-0 nederlaag. Tegen deze tegenstander was er voor D1 geen eer te behalen maar afgaande op de wedstrijd van morgen zien ze de toekomstige duels weer positief tegemoet. Thuis gaan ze het namelijk opnemen tegen Balk D1. Aanvang 10.30 uur. Het nieuwe meisjesteam MD1 deed het thuis prima in de wedstrijd tegen Nicator MD1. Het Team van de Week wist deze wedstrijd te winnen met 2-0!

C-junioren
Fc Harlingen C2 wist het tegen Mulier C1 tot aan de rust nog op een 1-1 te brengen. Helaas wisten ze niet het goede spel van de eerste helft door te trekken en kreeg Mulier de beste kansen. Hierdoor won Mulier C1 met 1-6. Fc Harlingen C1 wist het spannend te houden tegen SC Bolsward C1. Pas in de tweede helft werd er gescoord. Door Bolsward weliswaar maar het had net zo goed voor Harlingen kunnen zijn. Harlingen kon nét niet de gelijkmaker scoren en in het voetbal geldt: ‘Als hij aan de ene kant niet valt, valt hij aan de andere kant wel. Zo werd de eindstand 2-0 voor Bolsward.

B-junioren
De mannen van fc Harlingen B2 wisten wel van Bolsward te winnen. Vanaf het begin was B2 de bovenliggende partij. Stond het in de rust “nog maar” 0-1, in de tweede helft kwamen er nog 4 bij. In Bolsward werd het 0-5 voor Harlingen. Tegen SC Franeker B2 werd er thuis goed gespeeld door fc Harlingen B1. Er werd voortreffelijk verdedigd en er werden ook nog voortdurend kansen gecreëerd. Met zulke verhoudingen kan een goal natuurlijk nooit lang uitblijven, en dat gebeurde ook niet. Met 1-0 gingen ze de rust in. Maar Franeker maakt de gelijkmaker in de tweede helft. Harlingen geeft antwoord en maakt de 2-1 maar door een goede counter van Franeker werd de eindstand van deze Friese derby op een 2-2 gezet.

A-junioren
En weer was het een doelpuntenfestijn voor de mannen van fc Harlingen A1. Zij wonnen met 1-11 van SJO Warga/WWS A2.

Morgen gaan de teams weer de volle strijd aan. Fc Harlingen F3 en F5 mogen om 9.00 uur de show openen op de Vierkantsdijk. De mannen van fc Harlingen A1 sluiten de boel weer af met hun wedstrijd tegen Blauw Wit ’34 A3 om 15.30 uur. En wie nou niet kan wachten tot morgen of zondag, kan vanavond ook al terecht op de velden van fc Harlingen waar de voetbalacademie om 18.00 uur start. Hoe dan ook, er gaat weer heerlijk gevoetbald worden dit weekend!