Sport

Jannoula geselecteerd voor USWIM Talent Team van Inge Dekker

Door Jeroen Pietersma
ZEIST - In de Kerstvakantie ging Jannoula Jaspers met trainer Arno Nieuwhof en haar ouders richting het KNZB zwembad in Zeist. Ze was uitgenodigd voor een zwemtraining omdat ze was geplaatst in het USWIM Talent Team van Inge en Lia Dekker.

Inge Dekker Olympisch oud zwemster is samen met haar zus gestart met USWIM en geeft clinics in alle slagen door het hele land. Tevens zijn ze dit seizoen gestart met een USWIM Talent Team. Acht zwemmers zijn geselecteerd aan de hand van de clinics die de kinderen hebben gevolgd.

Zo had Jannoula in de herfstvakantie een borstcrawl clinic gevolgd in zwembad Het Derde Haad in Harlingen. Jannoula zit nu één jaar lang in het Talent Team van USWIM. Op 4 januari werd ze dan ook verwacht in het KNZB bad in Zeist samen met haar trainer Arno.
Er stond een zware training op het programma waarbij veel werd geconcentreerd op core-stabilitie, zowel op de kant als in het water, en de fijne motoriek van de zwemmers. Na een uur trainen, waarbij heel veel werd doorgezwommen, was het tijd voor een groepsfoto met de nieuwe truien van het talententeam. Het was een mooie ervaring voor Jannoulla en haar trainer, ze zien nu al weer naar de volgende training met het talententeam van USwim.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda