Sport

Jan Stelwagen winnaar in topper

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Zes partijen werden er dinsdagavond gespeeld in de onderlinge competitie van Excelsior. Daar de eerste competitiehelft het einde nadert, werd er ook alvast een voorschot genomen op de verrassingscompetitie. Hierin speelden Nico Poelsma en Klaas van Keimpema tegen elkaar.

De Sexbierumer had weinig moeite met de klokkendief en zo kon Klaas al snel zijn eerste winstpartij in deze noteren. Dick Bekkema kon ook al snel de overwinningsvlag hijsen tegen Joop Huizenga. Afgelopen seizoen plaatste Joop zich nog verrassend voor de A-poule, maar zal dit seizoen genoegen moeten nemen met een plek in de B-poule. 

Jan Stelwagen en Elle van Keimpema, de nummer 1 en 3, speelden een teleurstellende topper. Elle was niet opgewassen tegen het spel van Jan en al binnen het half uur moest hij opgeven.
Jan maakte van de gelegenheid gebruik om zijn partijen tegen Joop en Nico ook in te halen en wist ook deze twee in winst om te zetten.
De laatste partij was die tussen Marco Bekema en Koop de Vries. Marco speelde een prima partij en het duurde lang voordat Koop schijfwinst boekte. Duur schijfverlies voor Marco, want in het eindspel brak hem dit op en stond hij met lege handen.
Volgende week speelt het viertal van Excelsior hun tweede partij in de provinciale competitie. Er is dan geen onderlinge competitie, omdat een aantal leden door diverse omstandigheden verhinderd zijn. De eerstvolgende onderlinge ronde staat gepland op dinsdag 21 november.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda