Sport

Jan Hoogland wint eerste Mid-Fondvlucht

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de eerste Mid-Fondvlucht van seizoen 2015 gehouden. Deze vlucht zou vanaf Auby Lez Douai (346 km) gaan, maar NPO Veenendaal had geen toestemming om daar te lossen en het werd Quievrain, ongeveer vijftien kilometer dichterbij. Vrijdagen werden er 184 duiven voor ingekorfd.

Zaterdag werd er onverwacht al om 8.45 uur gelost voor de terug vlucht over 329 naar. De eerste prijsduif werd geklokt door Jan Hoogland. Het was een redelijk goede vlucht en de snelheid was hoog door een stevige zuidwesten wind: 1840 meter per minuut. De ‘580’meldde zich om 11.45 terug en werd tweede in het Samenspel A van 3507 duive. De door Cor Nijkamp aangeboden bloemen waren dus voor Jan Hoogland en de tweede duif, van Sjoerd en Rutger Zwart, deed er vijf minuten langer over. De derde duif landde op het hok van Gerrit de Koe. Op Terschelling werden negen prijsduifjes geklokt: twee van Lambregts en zeven van Fiege. De luxeprijs was deze week weer voor Age Zijlstra en de meevliegprijs was voor Truus Rienstra. De vleesprijzen zijn gewonnen door Gerrit de Koe, Jan Hoogland, Sjoerd en Rutger Zwart en Fred Fiege.

De uitslag
J.J. Hoogland (20)
S. Zwart en Zn
Gerrit de Koe
A.A. Zijlstra (14)
Erik Alkema
G. Lambregts Terschelling
Willem Brusselman
F. Fiege Terschelling
J. Th de Vries (9)

De Smulpot leider sponsorcompetitie
Na de eerste Mid-Fond Bedrijven Sponsor Competitie van dit vliegseizoen is de eerste plaats voor De Smulpot, het lekkerste winkeltje van Harlingen. Op twee staat Visser Containers en Recycling op drie Haardhout Noord-Nederland, op vier Cleaning Service Fryslân en op vijf Cor Nijkamp Bloemen. De andere sponsoren in willekeurige volgorde: Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen, Harlinger Courant/Flevodruk, Harlinger Timmerbedrijf, Café Tuinzicht in de Nieuwstraat, Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats, Bierma voor al uw bestrating, Bouma all in Service, Beheer en Onderhoudsbedrijf Smit Vlieland, Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt, Copini brillen en Contactlenzen, Harlingenboeit.nl, Nauta’s Schildersbedrijf, Hotel Zeezicht Vlieland, Harlinger Benzinestation Q8 Nico en Ingrid Port, Roxa Consultants, Bouwbedrijf Bruinsma BV, Grafisch Centrum Harlingen, Architecten Bureau Alynia.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda