Sport

HSV Ons Genoegen wint wisselbeker

Door Jeroen Pietersma
MIDLUM - Op zaterdagmorgen 6 september is de besturenwedstrijd gehouden. Deze wedstrijd wordt ieder jaar gehouden voor de bestuurs- en commissieleden van HSV de Voorn (Harlingen), HSV de Deinende Dobber (St. Annaparochie), HSV Op Lok Ut (Metslawier) en HSV Ons Genoegen (Makkum). De wedstrijd wordt bij toerbeurt georganiseerd door ??n van de hierboven genoemde hengelsportverenigingen; dit jaar werd hij georganiseerd door HSV de Voorn uit Harlingen.

De inschrijving was om 7.00 uur in zalencentrum Trebol te Harlingen, waar de twintig deelnemers onthaald werden op een bakje koffie of thee. Na de loting en het openingswoord van mevrouw Hooisma-Hut vertrok iedereen naar het parcours aan het van Harinxmakanaal te Ungabuurt (Midlum), waar om 8.30 uur het startsignaal werd gegeven. Onder een grijze bewolking en met rustig weer werd er gevist. Veel zin had de vis er niet in, op een enkele uitschieter na was de visvangst onder de maat. Na 9.30 uur vielen bij de meeste vissers de aanbeten stil en werd er nog mondjesmaat vis gevangen. Enkele vissers bleven daarentegen stug doorvangen. Om 13.00 uur werd het eindsignaal gegeven en werden de vangsten gewogen. Daarna vertrok iedereen weer naar Trebol voor de prijsuitreiking en een heerlijke broodmaaltijd. Ondanks de matige vangst kon men terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Uitslag
1) Bert Altena, HSV Ons Genoegen, 15992 gram
2) Frans Temme, HSV de Deinende Dobber, 12002 gram
3) Ids Idzenga, HSV Ons Genoegen, 7013 gram
4) Harrie Olde Olthof, HSV Ons Genoegen, 6227 gram
5) Anne Dirk van Assen, HSV de Deinende Dobber, 5378 gram
6) Adrie de Boer, HSV de Voorn, 5069 gram
7) Klaas Bakker, HSV Ons Genoegen, 3982 gram
8) Adriaan de Boer, HSV de Voorn, 3790 gram
9) Rob den Boer, HSV de Voorn, 2656 gram
10) Piet de Boer, HSV Op Lok Ut, 2192 gram

De drie vissers met de hoogste score ontvingen een cadeaubon. De grootste vis werd gevangen door Frans Temme (HSV de Deinende Dobber), hij ving een brasem van 47,2 cm.

Verenigingsklassement (gemiddelden per vereniging)
1) HSV Ons Genoegen, 6945 gram
2) HSV de Deinende Dobber, 4489 gram
3) HSV de Voorn, 2838 gram
4) HSV Op Lok Ut, 1691 gram
Aan de vereniging met de hoogste gemiddelde score en de visser met de grootste vis werd een wisselbeker uitgereikt.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda