Voetbal

Hoofdtrainer Inne Schotanus neemt afscheid van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Na afloop van de verloren topper tegen Broekster Boys maakten Zeerobben en hun hoofdtrainer Inne Schotanus bekend dat zij aan het einde van dit seizoen afscheid van elkaar zullen nemen. Schotanus is bezig aan zijn vierde seizoen bij Zeerobben en hoewel de samenwerking nog altijd meer dan prima te noemen is, leidden diverse overwegingen ertoe om er na dit seizoen een punt achter te zetten. Schotanus gaat aan de slag bij Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord, een eervolle benoeming die veel zegt over de trainer, maar toch ook iets over Zeerobben en de wijze waarop club en trainer elkaar de afgelopen jaren hebben versterkt.

Al direct in het eerste jaar werd Zeerobben onder leiding van Schotanus kampioen van de derde klasse en werd de weg ingeslagen die beide partijen voor ogen hadden: omhoog en via de tweede klasse doorgroeien naar de eerste klasse. Vorig jaar slaagde die missie al bijna, maar ging het mis in de nacompetitie. Dit seizoen doet Zeerobben weer mee om de prijzen en heeft het deelname aan de nacompetitie alvast afgedwongen middels het winnen van de eerste periode.
Tijdens de winterstop gaat de selectie op trainingskamp naar Spanje, alwaar de basis gelegd moet worden voor de tweede seizoenshelft.

De spelersgroep reageerde zaterdag verrast, maar applaudisseerde spontaan en gemeend bij het horen van de promotie die Schotanus maakte met zijn overgang naar Flevo Boys.
Een kleine delegatie vanuit het bestuur was op de hoogte van de ontwikkelingen, maar er was in overleg met Flevo Boys voor gekozen het nieuws pas vandaag naar buiten te brengen. Dat plan werd doorkruist toen zaterdagmiddag berichten doorsijpelden via Omrop Frysân en Zeerobben zich genoodzaakt zag alle geruchten de kop in te drukken door nog dezelfde middag en avond via de website en social media bekendheid te geven aan de ontstane situatie.

Zeerobben is hiermee terechtgekomen in de al volop draaiende trainerscarrousel en gaat op zoek naar een geschikte opvolger voor Schotanus. De talentvolle spelersgroep en de goede organisatie binnen de ambitieuze club zullen Zeerobben ongetwijfeld tot een gewilde werkgever voor een ervaren trainer maken. Wordt vervolgd.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda