Hockey-voetbal match groot succes

HARLINGEN - Afgelopen woensdag vond aan de Westerzeedijk een bijzonder wedstrijd plaats. De dames1 van de HMHC bond de strijd aan met de voetballers van fc Harlingen A1. De bedoeling was om de eerste helft te voetballen en daarna de tweede helft te hockeyen.

Beide teams namen de strijd zeer serieus. Vanaf de start ging het er fanatiek aan toe. Het duurde even voordat de voetballers door de verdediging van de hockeyes braken maar toen was het ook raak. Er was geen redden meer aan voor de dames en de rust brak dan ook aan met een 8-0 voorsprong voor de FC. Tijdens het hockey waren de jongens wellicht nog fanatieker. Barry Hamstra durfde de uitdaging aan en trok het keeperspak aan. Hij was voor geen enkele bal bang. Ook de strafcorner werd gewoon gespeeld. De jongens snapten weliswaar niet veel van de hockeyregels maar ze vermaakten zich prima. Het lukte ze zelfs om 1x te scoren! Akke keepte voor het eerst en dat ging prima, Sophie, de vaste keepster, scoorde 4 keer. Ciska kreeg een bal op haar neus toen Jesse dacht te kunnen lobben. Eindstand van het hockey was 7-1 voor de dames. Daarmee beslisten de jongens van de FC de strijd in hun voordeel: 9-7. Het werd nog laat met lekkere hapjes en drankjes. Al met al een supergeslaagde wedstrijd die zeker voor herhaling vatbaar is.