HMHC weekoverzicht

Veteranen en dames verliezen
Zoals dinsdag al vermeld verloren dames 1 van Sneek. De veteranen speelden vrijdagavond al tegen koploper Leeuwarden. Harlingen had de hele wedstrijd het balbezit en keeper Maarten Veenstra had weinig te doen, maar moest na een spaarzame counter van de gasten toch vissen: 0-1. En wat de thuisploeg ook probeerde, de bal wilde er niet in. Zoals altijd tegen Leeuwarden weer een spannende wedstrijd, maar bij uitzondering dit keer toch een nederlaag. Leeuwarden gaat op de titel af en Harlingen zal de komende weken moeten proberen in de top drie te blijven.

Mix E6-1 verslaat Leeuwarden
Al vroeg vertrok Mix E6-1 naar Leeuwarden om daar te spelen tegen de meest gewaagde tegenstander tot nu toe, Leeuwarden ME6-1. Na het begin waarin het gelijk opging, kon Meike het eerste doelpunt maken. Gijs stond super te keepen, waardoor Leeuwarden een hoop kansen miste. Ook al miste het team Max en Mirthe, toch konden ze de voorsprong behouden en werd het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van Harlingen. Het samenspel van Esmee, Jiske en Jens, de verdediging van Boy en Sanne, afgerond door doelpunten van Meike, Esmee en Sanne, lieten wel zien dat de coaches trots kunnen zijn op dit superteam.

Meisjes E8-2 deelt de punten met HVA Assen
Afgelopen zaterdag speelden de meisjes van E8-2 thuis tegen het sportieve H.V.A. De eerste tien minuten werd er gespeeld aan de kant van H.V.A., maar gescoord werd er niet. H.V.A. nam over en ging op het doel van Harlingen af. Er werd van afstand geschoten. Keepster Noa moest nog even wennen aan het keepen, 0-1. Vanaf dat moment was zij klaar voor de ballen en schopte zij ze goed weg. In de verdediging stonden Guusje, Jasmijn en Senna. Senna had er zin in, draaide rondjes met de bal en sloeg ze langs de zijlijn hard naar voren. Op het middenveld werden de ballen aangenomen door Merthe, Meike en Roos. Roos heeft de gehele wedstrijd weer veel werk verzet. H.V.A. kwam voor te staan, 0-2. Vlak voor rust scoorde Inge, 1-2. Na de rust ging het gelijk op. Tess en Meike stonden bij het doel van H.V.A. Meike kreeg een aantal kansen maar het lukte haar niet om de bal tussen de palen te krijgen. Ver in de tweede helft werd de verdiende 2-2 door Inge gemaakt. Dit was tevens de eindstand. HMHC bedankt spelbegeleiders Jonas en Alet voor de sportief gefloten wedstrijd.

Meisjes D1 op titelkoers
D8 moest het thuis opnemen tegen Groningen. De tegenstanders waren duidelijk een maatje te klein. De ene na de andere fraaie aanval viel te noteren. Na een 4-0 ruststand liep de thuisploeg uit naar een dikverdiende 11-0 overwinning tegen de sportieve tegenstanders. Nog een paar wedstrijden en dan zal blijken of de vlag uit kan voor het kampioenschap.