HMHC MF2 speelt mooie wedstrijd in Sneek

Afgelopen zaterdag verzamelden Lieke de Boer, Sophia de Groot, Lieke Scheffer, Sanne Bouma, Mette Visser, Marijn Jansen, Larissa Terpstra, Birthe Visser en Lotte Pilaar zich in alle vroegte op het sportpark aan de Westerzeedijk, om te vertrekken naar Sneek. Het werd meteen al duidelijk dat de meiden er, zoals altijd, veel zin in hadden om een wedstrijd te spelen, deze keer tegen MF2 van de Sneker Mixed Hockey Club, en onder schitterende zonnige weersomstandigheden.

De meiden zijn nu tweedejaars F en het is duidelijk merkbaar dat alle spelers, met een gemiddelde leeftijd van 8 jaar, de afgelopen periode qua techniek een enorme groei hebben doorgemaakt. Er wordt goed samengespeeld met als resultaat dat veel wedstrijden gewonnen worden. De combinatie van enthousiasme, plezier en vechtlust is zeker van toepassing binnen dit team.

Tijdens de wedstrijd tegen Sneek kwam de teamgeest weer duidelijk naar voren. Er werd goed overgespeeld en dit resulteerde in verschillende doelpunten. De spannende eerste helft eindigde uiteindelijk in 4-2 en 4-1.
In de pauze werden de meiden bemoedigend toegesproken door de coaches en het meegekomen publiek en werden tegelijkertijd de meegebrachte stukjes appel genuttigd.

De tweede helft begon meteen goed in beide teams. Het viel op dat de meiden zeer goed hun positie innamen tijdens de wedstrijd, hierdoor kon er goed worden overgespeeld. Ook de tweede helft werd gewonnen door de beide teams van HMHC Harlingen. Het uitstekende samenspel resulteerde uiteindelijk in verschillende doelpunten met een mooie eindstand van 16-7.

Er heerst een enorme teamspirit binnen dit jonge team, waar plezier in het spel voorop staat. Het is geweldig om deze meiden te zien spelen en veel vooruitgang te zien. Vol enthousiasme en blij met de overwinning keerden de meiden weer terug naar Harlingen.

Tijdens de trainingen wordt er momenteel geoefend op het spelen op een groter veld. De meisjes zijn er zichtbaar aan toe om volgend seizoen naar de E's te gaan, het biedt hen nog meer uitdaging.

Aanstaande zaterdag speelt HMHC MF2 een thuiswedstrijd tegen de Graspiepers uit Drachten op het sportpark aan de Westerzeedijk om 9.30 uur.