HMHC MC1 verliest topwedstrijd nipt

De meiden van HMHC MC1 presteren dit najaar uitstekend. Na vier wedstrijden staan ze tweede in hun poule. Er werden drie wedstrijden gewonnen met ruime cijfers en slechts een verloren met een miniem verschil van 1 doelpunt (5-4).

Afgelopen zaterdag speelde MC1 tegen Steenwijk dat ongeslagen eerste staat met drie punten meer dan Harlingen, maar met een minder goed doelsaldo. Bij winst zouden de Harlinger meiden dus met een eerste plaats de winterstop ingaan.
In een zonnig Steenwijk begon de thuisploeg feller dan Harlingen en zij scoorden al snel 1-0. Voor rust werd het zelfs nog 2-0. Harlingen begon echter steeds beter te hockeyen en uit een prachtige strafcorner scoorde Sarah 2-1, wat ook de ruststand was.
Na de rust bleef Harlingen knap overeind, zeker omdat er door ziekte geen wisselspelers beschikbaar waren. Verschillende kansen werden echter niet benut. Steenwijk scoorde echter wel, uit een aanval werd het 3-1. Vlak daarna stond Tineke bij de tweede paal op de goede plaats voor een tip-in: 3-2. In de laatste minuten lukte het Harlingen niet meer om te scoren. Mette viel nog uit met een handblessure, waardoor de wedstrijd met tien speelsters moest worden uitgespeeld. Een prima wedstrijd, maar helaas geen loon naar werken voor MC1.
De komende maanden spelen de meiden zaalhockey. In maart begint dan het buitenseizoen weer en kunnen de meiden proberen om alsnog de koploper te achterhalen.