HMHC MB1 wint topper tegen Roden

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van MB1 hun vierde wedstrijd van dit seizoen. Een spannende wedstrijd, want na drie zeer grote overwinningen (14-1, 15-1 en 9-1) moest aangetreden worden tegen de medekoploper die tot nu toe ook alles had gewonnen.

De meiden begonnen zeer gemotiveerd en waren vanaf het begin van de wedstrijd wat sterker. Dat leidde direct tot een aantal grote kansen en al snel een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Jenna. Roden bleef echter overeind en kreeg zelfs wat kansen, waar keeper Layla goed redde. Na rust kwam Roden goed terug en liet Harlingen zich vaker terugzakken op eigen helft. Uiteindelijk scoorden de gasten 1-1, wat op dat moment verdiend was. De meiden van MB1 kwamen daarna goed terug en bleven Roden onder druk zetten. Senna kon tegen het einde van de wedstrijd 2-1 scoren, waardoor de drie punten in Harlingen bleven.

Zaterdag speelt MB1 uit tegen Sneek, de nummer laatst uit deze najaarscompetitie. Als de meiden gelijk spelen, zijn ze herfstkampioen. Gezien de stand moet winst mogelijk zijn en speelt MB1 de rest van het seizoen een klasse hoger.