HMHC Heren 1 verliest van Roden

Afgelopen zondag speelde Harlingen voor de derde keer tegen Roden. Roden is net als de tegenstander van vorige week, Lelystad, een titelkandidaat en zou op voorhand op papier een maatje te groot zijn voor Harlingen. Toch hebben de Harlinger heren niet met erg hoge scores verloren van deze zware tegenstander. Voor de Harlingers was het duidelijk dat dit een loodzware wedstrijd zou worden, maar de doelstelling vooraf was om het Roden zo moeilijk mogelijk te maken en zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen.

De heren van Harlingen moesten, volgens afspraak, het spel rustig beginnen en Roden het spel laten maken. De heren waren namelijk maar met twaalf man en hierdoor moesten de krachten worden gespaard voor de hele wedstrijd.

Na het beginsignaal begon Harlingen heel scherp aan de wedstrijd en liet wellicht het beste hockey van het seizoen zien. Er werden weinig fouten gemaakt en het baltempo lag erg hoog. Daardoor wisten zij ook de tegenstander goed op te vangen en bleef Roden veel rond het middenveld met de bal. Toch was er in het begin een moment van onachtzaamheid. Roden kwam door snel overspelen bij de cirkel van Harlingen en het schot wat daaruit voortkwam was raak. Na zes minuten spelen stonden de Harlingers achter met 1-0.
Niet veel later wist Roden ook de 2-0 te scoren. Direct pakte Harlingen door en gingen op zoek naar een doelpunt. Door slim spel op het middenveld kon Onno-Jan Onnes de cirkel binnen met de bal. Hij wist een strafbal te forceren door fouten in de verdediging van Roden. Onno-Jan pushte deze bal hard rechts bovenin de goal en zette daarmee de score op 2-1 na twaalf minuten spelen.
Vanaf dat moment kreeg Roden toch de overmacht in de wedstrijd en wisten ze in de eerste helft nog twee keer te scoren. De score bij rust was 4-1.
In rust kregen de heren van coach Maarten Salverda complimenten op het spel wat ze lieten zien en kregen ze te horen dat het belangrijk was om dit spel zo lang mogelijk vol te houden. Met deze goede woorden gingen de heren weer het veld op voor de tweede helft.
De heren bleven na het begin van de tweede helft nog steeds erg goed spelen en de doelpunten aan beide kanten bleven enige tijd uit. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Harlingen steeds vermoeider te raken vanwege de continue druk van Roden en het feit dat er maar één wissel was. Daardoor kreeg Roden veel de kans om te scoren. Veel van deze kansen werden goed benut. Na zestig minuten spelen liep Roden uit met een score van 7-1. Vervolgens brak het offensief van Harlingen en wist Roden de score te verhogen naar maar liefst 11-1. Ondanks het enorm goede spel van Harlingen, heeft Roden een ietwat geflatteerde uitslag neergezet. Deze wedstrijd geeft de Harlingers ondanks de uitslag een goed gevoel voor de komende wedstrijden, waarin de punten echt gepakt moeten worden.