HMHC Heren 1 halen nog geen punten

Afgelopen zondag speelde Heren 1 van de Harlinger mixed hockeyclub de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Zij moesten deze keer tegen Sneek, een volledig nieuw team in de competitie en de heren wisten dus ook niet hoe zij zouden spelen. Na het grote verlies van vorige week wilden de Harlingers graag beter presteren en hopelijk in deze wedstrijd de eerste punten van het seizoen pakken. De afspraak voor deze wedstrijd was bijna hetzelfde als die van vorige week. De Harlingers moesten zelf het spel maken en daarbij goed de rust en de controle bewaren over de wedstrijd.

Aan het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat Sneek een snelle en fysieke ploeg was en dat de heren hard moesten knokken om tegenstand te bieden. Net zoals vorige week speelden de Snekers hoge druk en de Harlingers kregen weinig ruimte om uit te verdedigen. Toch hielden de verdedigers vele ballen tegen rond de Harlinger 23-meterlijn en zij probeerden zelf ook een aantal kansen te creëren. Na negen minuten spelen viel de eerste treffer. Sneek kreeg de kans om te schieten op doel en deze wisten zij goed te benutten, de score kwam daarmee op 1-0.

Harlingen kreeg het steeds moeilijker om de bal weg te krijgen van hun eigen helft en stond voor een groot deel van de eerste helft onder hoge druk. Daardoor lukte het hen ook niet om gevaarlijk te worden in de cirkel van de tegenstander. In de twintigste minuut forceerde Sneek een strafcorner en ook deze kans wisten zij te benutten. Kort daarna braken zij weer door met een snelle counter en daarmee zette zij de score op 3-0.
Na dit doelpunt begonnen de Harlingers sterker te spelen en werden zij juist gevaarlijker in de cirkel van Sneek, maar dit leidde helaas niet tot doelpunten aan de kant van de Harlingers. Hierdoor stond de stand bij rust nog steeds op 3-0.

In de tweede helft begonnen de Harlingers weer hoe zij waren geëindigd in de eerste helft. Door zelf de rust te pakken in het spel en goed op elkaar te letten, kwam de bal steeds meer aan de andere kant van het veld, maar de kansen werden helaas niet benut. Harlingen kon steeds beter weerstand bieden tegen het fysieke spel van Sneek. Alleen de vermoeidheid begon te komen bij de heren en door twee blessures, kwamen zij richting het eind van de wedstrijd kracht te kort om tegen de Snekers te vechten. Door de vermoeidheid werden er ook meer fouten gemaakt. Dit resulteerde voornamelijk in boosheid en geschreeuw op elkaar. Daardoor viel er in de 66ste minuut nog een doelpunt voor Sneek uit een strafcorner, die in eerste instantie wel werd gestopt, maar alsnog het doel in ging. Twee minuten later viel het laatste doelpunt van de wedstrijd en de eindscore werd op 5-0 voor Sneek gezet.