HMHC Heren 1 geeft strijd niet op

Zondag stond er weer een nieuwe wedstrijd op het programma voor Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren reisden af naar Sneek om daar de derde wedstrijd tegen hun te spelen. In de voorgaande wedstrijden konden de Harlingers niet winnen van deze tegenstander. De wedstrijden eindigden toen in 5-0 en 2-4 voor Sneek. De doelstelling voor de Harlingers voor de tweede seizoenshelft is de scores verbeteren ten opzichte van de eerste seizoenshelft.

Na het beginsignaal kwamen de heren direct onder hoge druk van de Snekers. Zij speelden snel en de Harlingers waren daar niet op berekend. De verdediging stond alleen weer goed en de heren van Sneek kregen niet de mogelijkheid om in de buurt te komen van de goal. De heren van Harlingen waren alleen slordig in het uitverdedigen en het opbouwen van eigen aanvallen. Veel ballen gingen door het midden en daardoor kwamen ze terecht bij de tegenstander. Uit zo’n zelfde actie wisten de Snekers na dertien minuten spelen hun voordeel te halen. Door een snelle actie belandde de bal via een hard schot achter de keeper van de Harlingers. De heren lieten zich niet kennen door deze tegenslag en gingen zelfs beter spelen. Na twee minuten kwam daardoor het weerwoord van de Harlingers. Menno van der Kuil kwam door een diepe bal één op één met de keeper en hij wist deze snel te passeren. Hierdoor kwam de stand op 1-1. Na deze goal bleef het spel alsmaar heen en weer gaan. De Harlingers bleven veel ballen verliezen op het middenveld en konden daarna weer opnieuw beginnen met verdedigen. Sneek wist tot aan de rust nog twee keer te scoren en de stand bij rust was 3-1 voor Sneek.

Tijdens de rust werden de heren aangesproken op het feit dat zij te veel ballen verloren op het middenveld. Op het moment dat ze ballen via de zijkant zouden gaan spelen zouden ze veel gevaarlijker kunnen worden in de cirkel van Sneek.

Met dit in het achterhoofd begonnen de Harlingers met goede moed aan de tweede helft. Het ging gelijk het een stuk beter bij het uitverdedigen. De heren kregen meer ruimte door snel heen en weer te plaatsen in plaats van de bal zo hard mogelijk door het midden te slaan. De Harlingers werden direct een stuk gevaarlijk in de buurt van de goal van Sneek, maar de kansen werden nog niet benut. Alleen de Snekers kwamen constant met snelle counters weer terug aan de kant van de Harlingers. In de veertigste minuut wisten zij hierdoor een strafcorner te forceren en deze kans werd ook goed benut. Niet veel later mochten de heren van Harlingen zelf een strafcorner nemen. Het eerste schot werd nog tegengehouden door de keeper, maar hij was niet meer berekend op de rebound van Jan-Willem Tetteroo. De stand kwam hiermee op 4-2, maar de Snekers braken na dit goal snel door bij de verdediging van de Harlingers en de bal rolde de goal in. Het laatste doelpunt viel in de 63ste minuut door Nanne Tjaarda. Door een goede soloactie, kreeg hij de kans om met zijn backhand hard op doel te schieten. Deze kans werd goed benut en de bal vloog hard het net in. Hiermee kwam de eindstand op 5-3 te staan voor Sneek.