HMHC Heren 1 biedt goede tegenstand

Afgelopen zondag stond er weer een wedstrijd op het programma voor de Heren van Harlinger Mixed Hockeyclub. Deze keer was de tegenstander Hondsrug uit Zuidlaren. Zij spelen mee voor het kampioenschap en is ook een moeilijke tegenstander voor de heren uit Harlingen. De vorige wedstrijden eindigden in 9-1 en 0-12 voor Hondsrug. Sinds de winterstop zijn de Harlingers bezig om de scores, die zijn hebben behaald voor de winterstop te verbeteren. Hondsrug zou een moeilijke tegenstander worden om te verslaan, maar de schade moest in ieder geval beperkt worden.

Vanaf het beginsignaal lieten de Harlingers zich zien van hun beste kant. Ze speelden sterk en zochten snelle en korte combinaties. De tegenstander had geen grip op het spel en moesten ver terugzakken op eigen helft. Dit pakte direct goed uit voor de heren van Harlingen. Al na twee minuten spelen scoorden de Harlingers. Menno van der Kuil passeerde de keeper en wilde richting het doel schieten, maar die bal zou naast het doel over de lijn gaan. Jan-Willem Tetteroo reageerde snel en tikte de bal alsnog in het doel. Door de vreugde waren de heren niet scherp op de aanval van Hondsrug en dat resulteerde direct in een doelpunt tegen voor de Harlingers. Binnen vijf minuten spelen stond de stand op 1-1. Vervolgens bleven de heren van Harlingen het lastig houden door Hondsrug. Ze kwamen nauwelijks aan uitverdedigen toe en ze stonden constant onder druk van de aanvallers uit Zuidlaren. Hierdoor werd er drie keer gescoord door Hondsrug en na twintig minuten spelen stonden de stand op 3-1. Aan het eind van de eerste helft kregen de Harlingers steeds meer kansen om te scoren, alleen werd er geen actie beloond met een doelpunt. De laatste kans voor rust werd wel goed benut. Menno van der Kuil kreeg in de cirkel de kans om te schieten en hij schoot de bal hard de goal in. Hiermee was de stand bij rust 4-2.

Na de rust bleven de Harlingers sterk spelen tegen deze moeilijke tegenstander. Alleen de counters van Hondsrug waren snel en lastig om tegen te houden. De verdediging van de Harlingers stond alleen weer sterk en Hondsrug kwam niet aan scoren toe. Pas halverwege de tweede helft lukte het Hondsrug pas weer om te scoren. Door een onverwachte counter, stond de verdediging nog niet goed en kon de tegenstander gemakkelijk scoren. Hierna bleef de verdediging weer scherp en lukte het Hondsrug niet om nog een keer zo te scoren. In de laatste tien minuten kregen de heren uit Zuidlaren nog twee strafcorners mee. Deze beide kansen werden goed benut en daardoor stond de stand op 7-2. In de laatste minuut kregen de Harlingers de laatste kans om nog wat te doen. Ze kregen een vrije slag mee, deze werd snel genomen en daardoor kwam de bal uiteindelijk bij Jan-Willem Tetteroo terecht. Deze sloeg vervolgens de bal in het doel en zette daarmee de eindstand op 7-3 voor Hondsrug.