HMHC Heren 1 behaalt nog geen punten

HARLINGEN - Op zondag stond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma voor de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De tegenstander was Hondsrug. De Harlingers hebben de eerste wedstrijd tegen Hondsrug verloren met 9-1 en in de wedstrijd van afgelopen zondag wilden zij deze score graag verbeteren.

De Harlingers moesten hun eigen spel rustig houden en daarmee de heren uit Zuidlaren op afstand houden. Op deze manier konden ze zelf mogelijk kansen creëren en makkelijker voorwaarts hockeyen.

Vanaf het beginsignaal speelde de koploper erg sterk. Al in de eerste paar seconden creëerden zij een strafcorner, die gelijk een treffer was. In de vier minuten die volgden, werden nog twee doelpunten gescoord. Harlingen liet het daar niet bij zitten en begon eindelijk te hockeyen. De bal kwam vaker over de middenlijn en de verdediging onderschepte vele ballen. Toch konden ze dit spel niet continu volhouden en opboksen tegen de sterke aanvallen van Hondsrug. Voor de rust vielen er nog drie doelpunten, wat de ruststand op 0-6 bracht.

Na de rust ging het spel op dezelfde voet verder. Hondsrug speelde ontzettend sterk. De Harlingers wisten wederom veel ballen tegen te houden, maar balbezit bleef uit. De heren speelden terughoudend. Dit zorgde ook in de tweede helft voor zes tegendoelpunten. De Harlingers konden het niet waarmaken om de score van de vorige keer te verbeteren, maar speelden desondanks de uitslag een redelijke wedstrijd.

Uitslagen HMHC
Dames 1 – Lemmer Afgelast
Heren 1 – Hondsrug 0-12
Meisjes A1 – Assen A2 0-0?Meisjes B1 – Groningen B7 3-1?Meisjes C1 – Assen C1 3-1
Meisjes C2 – GHBS C4 0-1
Meisjes C3 – Sneek C3 2-2
Meisjes D1 – Daring D1 6-1
Meisjes D2 – Sneek D2 1-0
Mix D3 – Stix D1 1-13
Jongens B1 – Daring B1 1-2?Jongens C1 – Graspiepers C1 3-3