Sport

HMHC F2 speelt mooie wedstrijd tegen JHC-Stix MF1 Joure

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag verzamelden Lieke de Boer, Sophia de Groot, Lieke Scheffer, Sanne Bouma, Mette Visser, Marijn Jansen, Larissa Terpstra, Birthe Visser en Lotte Pilaar zich in alle vroegte op het sportpark aan de Westerzeedijk. Het werd meteen al duidelijk dat de meiden er, zoals altijd, veel zin in hadden om een wedstrijd te spelen, deze keer in Joure.

HMHC F2 speelt sinds de zomervakantie in deze samenstelling. De coaches zijn Angela Bouma en Marita Velzing en de trainingen worden verzorgd door Akkefien de Jong en Fabienne Klijn.
De meiden zijn nu tweedejaars F en het is duidelijk merkbaar dat alle spelers, met een gemiddelde leeftijd van 7 jaar, de afgelopen periode qua techniek een enorme groei hebben doorgemaakt. Er wordt goed samengespeeld met als resultaat dat veel wedstrijden gewonnen worden. De combinatie van enthousiasme en vechtlust is zeker van toepassing binnen dit team.
Tijdens de wedstrijd tegen Joure kwam de teamgeest weer duidelijk naar voren. Er werd goed overgespeeld en dit resulteerde in verschillende doelpunten. In de pauze werden de meiden bemoedigend toegesproken door de coaches Angela, Marita en Matthieu en werden de meegebrachte stukjes appel genuttigd.

De tweede helft begon meteen goed in beide teams. Het viel op dat de meiden zeer goed hun positie innamen tijdens de wedstrijd, hierdoor kon er goed worden overgespeeld. Het was ook een wedstrijd van leermomenten. De hockeyclub in Joure beschikt nog niet over een kunstgrasveld. Op gewoon gras speelt het iets zwaarder maar de meiden stonden hun mannetje wel en lieten mooie acties zien aan het aanwezige publiek. Het goede samenspel resulteerde uiteindelijk in doelpunten door Sanne, Lotte, Sophia en Birthe.
Helaas net verloren, maar wat heerst er een teamspirit binnen dit jonge team. Geweldig om deze meiden te zien spelen. Vol enthousiasme keerden de meiden weer terug naar Harlingen.
Volgende week speelt HMHC F2 een thuiswedstrijd tegen Sneek op het sportpark aan de Westerzeedijk om 9.30 uur.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda