HMHC Dames 1 wint met dubbele cijfers

Zondagmiddag speelde Dames 1 haar derde competitiewedstrijd in Lemmer. Lemmer is voor de Harlinger dames een nieuwe tegenstander. Wat Harlingen kon verwachten, wisten de dames dus niet. Ze hadden de voorgaande uitslagen bekeken van dit team en gingen vol goede moed de wedstrijd in. Het was meer dan mogelijk deze wedstrijd te winnen aangezien Lemmer laatste staat. Echter heeft Harlingen vaak erg veel moeite om tegen zwakkere tegenstanders te spelen.

Toch begon Harlingen erg sterk aan de wedstrijd. Er werden mooie combinaties gespeeld en het tempo lag hoog. Al na vijf minuten viel het eerste doelpunt door Hannamay Tjalsma. Niet veel later was het ook Jeanine Teuben die de bal met een prachtige backhandslag het doel in schoot. Dit betekende echter niet dat de wedstrijd al gewonnen was, want ook Lemmer wist aanvallen op te zetten. Keepster Akke van der Laan wist de ballen te keren. De Harlinger dames konden elkaar erg goed vinden en zetten aanvallen op zoals beloofd: via de rechterkant de achterlijn halen en de bal vervolgens terugleggen. Hierdoor ontstonden kansen die ook benut werden door Manon Schakenbos en Monica Schaafsma, 0-4 voor de Harlinger dames. Voor de rust was het wederom Jeanine Teuben die de bal in het doel van Lemmer bracht.

Na de rust speelden de Harlinger dames ietwat onrustig en slordig. Toch hielden ze de gehele wedstrijd de overhand en maakten van vele kansen gebruik. Dit seizoen hebben de dames veel getraind op de strafcorner en de rebound. Voor het eerst sinds jaren maken ze hier ook volop gebruik van. In de tweede helft werd er nog zes keer gescoord door Manon Schakenbos, Hester Arends, Jeanine Teuben, Akkefien de Jong, Fabiënne Klijn en Hannamay Tjalsma. De eindstand was 0-11 voor de Harlinger dames. De Harlingers bewezen met deze wedstrijd dat ze sterker zijn dan voorgaande jaren. Ze hadden minder moeite een goede wedstrijd neer te zetten tegen een zwakkere tegenstander. Volgende week spelen de dames weer thuis tegen Hoogeveen om 12.45 uur.