HMHC Dames 1 speelt als een team

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Hardenberg op het schema van de Harlinger Dames 1. Na een lange rit en goede voorbereiding stapten de dames vol goede moed het veld op. Hier is hun verslag.

Vanaf de eerste seconde werd Hardenberg onder hoge druk gezet. Vooral ‘Man of the Match’ Manon Schakenbos liet de tegenstanders geen moment rusten en irriteerde ze met talloze loopacties. Ondanks dat Harlingen en Hardenberg aan elkaar gewaagd waren, viel het eerste tegendoelpunt snel, 1-0. Inmiddels werden de invallers Inge de Groot en Fabiënne Klijn uit de meisjes B1 ingezet, en zij lieten zien dat ze zeker Dames 1-waardig zijn! Vlak voor de rust viel het tweede tegendoelpunt, 2-0. In de rust kregen de dames nieuw vertrouwen in de wedstrijd dankzij coach Jong Min Tamminga. Er werd goed aan de afspraken gehouden en iedereen leek zijn dag te hebben, dus de hoop werd niet opgegeven. Dit was goed terug te zien in de tweede helft, waar Harlingen telkens vocht voor een nieuwe aanval. Vooral Hester Arends, een teruggekeerde kracht, kreeg de bal een aantal keer gevaarlijk dicht bij de goal, maar de bal wilde niet over de doellijn. Door een mooie opgezette counter van Hardenberg werd het derde tegendoelpunt gescoord, 3-0. De dames bewaarden hun rust, wetende dat ze goed aan het hockeyen waren en Bente Jongejans als voorstopper hield haar achterhoede kalm en geconcentreerd. Helaas was het niet genoeg, want het vierde, en laatste, tegendoelpunt volgde, 4-0. Gelukkig kregen de dames nog wel het doelpunt wat ze verdienden na deze strijd. Britt Jongejans ontving de bal na een mooie assist van Michelle Klijn, en benutte de kans door de bal vanuit een onmogelijke hoek net langs de keeper de goal in te slaan. De eindstand, 4-1, voelde misschien niet heel terecht, maar iedereen was tevreden over haar spel en trots op haar teamgenoten. Een wedstrijd waarin samen gestreden werd, als één team, en dan komen de doelpunten uiteindelijk vanzelf!