HMHC Dames 1 laat zich niet uit het veld blazen

Zondagochtend vertrokken de Harlinger Dames door weer en wind naar Assen. Onderweg bleek dat het alleen maar harder gingen waaien en regen. Toch hield dit de dames niet tegen om een fantastische wedstrijd neer te zetten tegen de tot nu toe ongeslagen koploper HVA.

De Harlinger Dames wisten dat er op dit veld niet te verliezen was; een enorm sterke tegenstander, een waterveld (stuitert) en het nogal slechte weer. Maar de Harlinger Dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Britt Jongejans wist de bal vaak van de tegenstander te onderscheppen en aanvoerster en laatste ‘man’ Naomi Ammeraal kon zelfs een aantal keren mooie loopacties voorwaarts maken. Toch was daar dan Assen, dat met een mooie counter een doelpunt scoorde. Sterre de Ruyter en Jeanine Teuben wisten de bal beiden op de paal te krijgen. De Harlinger dames hadden niet veel geluk, des te knapper het resultaat. Eén minuut voor de rust werd er een rare beslissing genomen door de scheidsrechter, waardoor de Harlinger dames twee minuten met tien spelers moesten spelen en een strafcorner tegen kregen. Helaas werd hier door HVA goed gebruik van gemaakt en dit zorgde voor een ruststand van 2-0.
Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden, want de Dames leken aan elkaar gewaagd. In de tweede helft werd gemerkt dat de Harlinger dames inkakten. Akke van der Laan, die uitgeroepen werd als ‘Man of the match’, moest daardoor een aantal keer ingrijpen. Toch lukte het de thuisploeg om nog twee keer in het doel van ‘Akke shine’ te scoren. De Harlinger dames reden tevreden, met een uitslag van 4-0, terug naar Harlingen.

Volgende week staat de SUPER SUNDAY op het programma. Dit betekent dat alle seniorenteams thuis spelen, wat helaas dit seizoen wellicht nog één keer voorkomt in mei. Het belooft een groot feest te worden met een springkussen, live muziek, eten, drinken en nog veel meer. Een mooi moment dus om de Dames, Heren en/of Veteranen aan te komen moedigen. De veteranen starten om 10.45 uur, de Dames om 12.45 uur en de Heren sluiten af om 14.30 uur.