Sport

HMHC dames 1 dichterbij titel dan ooit

Door Jeroen Pietersma
Dames 1 speelde afgelopen zondag haar ??n na laatste wedstrijden in Roden. Harlingen wist eerder te winnen van tegenstanders Eemsmond en Hondsrug, maar moest zichzelf dit keer nog bewijzen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Eemsmond. Harlingen begon erg slordig en onzeker. Al snel viel het eerste tegendoelpunt, maar zoals vorige keer geleerd tegen Roden, lieten de dames hun kopjes niet hangen. Ze knokten door en kwamen na een paar minuten in hun eigen spel. Dit gaf veel vertrouwen en Harlingen werd weer gevaarlijk. Na een paar gemiste kansen scoorden ze de gelijkmaker. Vanaf dat moment ging Harlingen nog sterker spelen. Ze maakten weinig fouten en de achterhoede zette de eigen cirkel weer potdicht. Ze bewaarden overzicht en door de goede afspraken wisten ze de voorhoede steeds weer te bereiken. De voorhoede was niet meer te stoppen: ze scoorden uit de meest onhandige hoeken en maakten telkens weer gebruik van strafcorners. Dit resulteerde in een eindstand van 8-2.

Na een wedstrijd wachten, waarin Harlingen de tegenstanders van volgende week kon observeren, speelde dames 1 de wedstrijd tegen Hondsrug. Deze wedstrijd startte soepeler dan de vorige. Iedereen hield zich aan de gemaakte afspraken, waardoor er aanvallen werden opgezet. Hondsrug wist de achterhoede goed onder druk te zetten, waardoor het een spannende wedstrijd was. Een tegenaanval stond telkens op de loer. Toch wist Harlingen, met een paar mooie reddingen van de keepster, de wedstrijd te winnen met 5-1.

Volgende week spelen de dames hun laatste wedstrijden in Franeker om 10.00 uur en 14.10 uur tegen Daring en Emmen, twee gewaagde tegenstanders. Als Harlingen net zo sterk speelt als de afgelopen wedstrijden worden ze ongeslagen kampioen. Hierbij nodigt dames 1 iedereen uit om te komen kijken en Harlingen naar de overwinningen te leiden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda