HMHC Dames 1

Met een nieuw begeleidingsteam, een aantal nieuwe speelsters en een nieuwe voorbereiding vertrok Dames 1 afgelopen zondagochtend naar Meppel voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Alle dames hadden er erg veel zin in, maar waren ook lichtelijk gespannen.

Na de gebruikelijke line-up, waarin de teams elkaar succes wensen, trokken de Harlinger dames nog een paar sprintjes, waarop het beginsignaal volgde. Al in de eerste minuut werd duidelijk dat de nieuwe voorbereidingen zijn vruchten afwierp. Harlingen was de dominante partij. Net als voorgaande jaren zetten de Harlinger Dames hoge druk. Voorin wist Akkefien de Jong continue ballen te onderscheppen, waardoor Harlingen erg gevaarlijk werd. Al snel viel dan ook het eerste doelpunt voor Harlingen. Het zelfvertrouwen steeg bij Dames 1 en er ontstonden mooie combinaties. De bal wist vaak spits Inge de Groot te bereiken, die met de bal wel raad wist. Ze creëerde bijvoorbeeld een mooie strafcorner, die uiteindelijk werd benut. Toch kreeg keepster Mirela Rodenburg ook wat te doen. Meppel kwam met een counteraanval, maar Mirela maakte het doel optisch klein en werkte de bal netjes weg. De rest van de eerste helft ging op dezelfde voet verder, Harlingen domineerde. Er viel nog één velddoelpunt en er werd een strafbal gecreëerd en wederom benut door aanvoerster Hannamay Tjalsma. 0-4 ruststand voor Harlingen.

In de rust bleek dat coach Maarten Salverda erg trots was op de dames, maar wel wilde hij dat ze verder gingen strijden in de tweede helft. Dit gebeurde dan ook. Echter zakte Meppel terug en zetten het achterin helemaal vast. Harlingen bleef kansen creëren, maar een doelpunt bleef uit. Meppel kreeg ook weinig kansen in de tweede helft. Wanneer Meppel doorbrak, was Manon van der Meer er die de bal weer naar voren wist te brengen. De wedstrijd eindigde met de ruststand van 0-4.
Harlingen vertrok tevreden naar huis en kijkt uit naar volgende week. Dan speelt Dames 1 thuis om 12.45 uur tegen Flevoland. Voor hen spelen ook de Veteranen thuis om 11.00 uur tegen Winschoten. Het beloofd een leuke sportieve dag te worden.