Voetbal

Herstel voor Zeerobben in Idskenhuizen?

Door Jeroen Pietersma
Vorig jaar het grote struikelblok voor Zeerobben in de race naar de eerste klasse. Thuis een terecht gelijkspel en in Idskenhuizen een ruime nederlaag na een spectaculaire wedstrijd. VVI eindigde vorige competitie op de vijfde plaats net onder de koplopers. Al een aantal jaren een gerespecteerde tegenstander in de tweede klasse I. In de laatste wedstrijd verslikte VVI zich in de taaie defensie van Nijland. Ze mochten nog blij zijn, dat er ??n puntje uit het vuur gesleept werd middels een strafschop in de slotfase. Op de ranglijst nemen de gastheren van zaterdag een positie in de middenmoot in.

Zeerobben liep tegen de eerste nederlaag op in Dokkum tegen Be Quick. Daar viel niets op af te dingen. Qua voetbal was de strijd gelijkwaardig, maar in de afwerking toonden de Dokkumers zich beter. Langzamerhand worden ook de laatste selectiespelers speelklaar bevonden. En zal Arjen Postma weer een ruime keuze hebben. Met assistent Kerst Heida kan hij weer het hoofd buigen over de sterkste opstelling in Idskenhuizen. Voor trainer Postma bijna een thuiswedstrijd, immers op zondag speler van buurtgenoot Renado. Misschien kan hij zijn voordeel doen met de extra kennis, die hij ongetwijfeld links en rechts heeft opgedaan. 

Een tegenstander als VVI blijft een moeilijk te nemen hindernis. Toch vertrekt de selectie en staf vol vertrouwen richting Idskenhuizen. Uit gaan van eigen kracht en niet weer in de eerste tien minuten op onoverbrugbare achterstand komen wegens gebrek aan concentratie.
We hopen weer op een spektakelstuk, maar dan met een andere winnaar dan vorig seizoen. Vele supporters uit Harlingen zullen de weg weer weten te vinden naar het sportcomplex “De Stripe”.
Interessant zijn ook de derby Broekster Boys – Be Quick Dokkum en de topper CVVO – fc Meppel.

Programma voor zaterdag 1 oktober :
Broekster Boys-Be Quick Dokkum
CVVO-Meppel FC
Joure SC-Grootegast FC
Nijland-Wâlde De
Stiens SC-Hardegarijp
TONEGO-Veenwouden SC
VVI-Zeerobben

|Doorsturen

Buienradar



Agenda