Sport

Herman Geritz geniet van Drents Friese Wold Marathon


HARLINGEN - In 2013 viel er nog sneeuw bij de Drents Friese Wold Marathon, afgelopen zaterdag liepen de temperaturen op naar zomerse waarden. Herman Geritz uit Midlum was wederom deelnemer aan deze prachtige natuur marathon door een van de mooiste gebieden van Noord Nederland. Herman liep drie weken geleden nog de 50 kilometer bij de Salland Trail maar zou deze prachtige marathon beslist niet hebben willen missen! Hij was lichamelijk goed hersteld maar wist wel dat het nu niet gemakkelijk zou worden en hij zou deze marathon in een gematigd tempo gaan lopen. Warm weer en een beslist niet gemakkelijk parcours waren ook een factor hierbij om daar voor te kiezen.



Voor de langste afstand stonden 109 lopers aan de start en 500 voor de overige afstanden dus een prima opkomst voor het organiserende Sport Promotion Diever en SV Friesland. De marathon lopers liepen eerst twee ronden langs Kasteel, door de Van Osstraat en de Dwarsdrift om dan via de Oosterkampenweg en de Broekjesweg naar kilometerpunt 5 te lopen. Herman kwam hier na 24 minuten langs, een te snelle start maar het voelde goed aan.

Hierna ging men echt het bos in en liep men langs het mooie Snoekveen en de Olde Veen. Kilometerpunt 10 werd gepasseerd na iets meer dan 51 minuten. Na het passeren van de Bosweg liep men naar Wateren en langs de Ganzen-poel waarna men over een net aangelegd fietspad gelopen moest worden. Dit geasfalteerde pad was nog heel zacht en liep niet echt lekker. Het halve marathonpunt werd in 1uur 43 gepasseerd. Bij kilometerpunt 24 kwam men op het mooie natuurgebied van Aekingerzand waar wat zandduintjes bedwongen moesten worden. Na het verlaten hiervan liep men er met een grote boog omheen om daarna bij kilometerpunt 29 weer op te komen. Het was daar genieten van een mooi uitzicht op de Grenspoel en de grazende schapen met lammeren. Hier kreeg Herman een klein dipje te ver-werken mede door de toenemende temperaturen. Via Oude Willem en het Prinsenbos ging het naar kilometerpunt 35 waar Herman in drie uur en 6 minuten door kwam.

In de laatste 7 kilometer hadden opmerkelijk veel lopers het moeilijk Herman niet uitgezonderd maar nog even door-bijten was het devies en na 3.57.28 werd dan toch nog binnen de vier uur de finish gehaald. Herman kon best leven met deze tijd en zo kon er weer een marathon op zijn conto bijgeschreven worden! In het deelnemersveld van 109 marathon lopers werd hij 41e. De volgende lange loop van Herman gaat de nieuwe Woldberg Trail worden bij Steenwijk, een trail van 35 kilometer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda