Herfstkampioen Meiden A1 pakt eerste punt reguliere competitie

Afgelopen zaterdag speelden de Harlinger Meiden A1 hun derde competitiewedstrijd in de eerste klasse uit tegen Lemmer Meiden A1. Na het kampioenschap in de voorcompetitie promoveerden de meiden naar de eerste klasse: een niveau hoger en dat is wennen. Na twee wedstrijden verloren te hebben, werd uitgekeken naar de wedstrijd in Lemmer.

Na een korte warming up startten de elf meiden van Harlingen vol goede moed aan de wedstrijd. Direct aan het begin van de wedstrijd werd, na balverlies op de helft van Lemmer in de tegenaanval die daarop volgde, een shoot gemaakt in de cirkel: strafcorner tegen. In de rebound werd het 1-0 voor de thuisspelende ploeg.

Gedisciplineerd ging Harlingen op zoek naar de gelijkmaker. Regelmatig doken de spitsen Noor, Maud en Giulia op bij de goal van Lemmer, echter zonder resultaat. In een van de aanvallen werd onze rechtshalf geblesseerd en moest Harlingen de resterende vijftien minuten van de eerste helft gedwongen met tien spelers verder spelen.

De tweede helft startten ze gelukkig weer met elf speelsters. Na negen minuten was het Eva die als opkomende verdediger de bal onderschepte waarna Annemijn, vergezeld van Giulia, over rechts de cirkel in ging. De eerste voorzet werd gemist maar in de tweede poging scoorde Noor de gelijkmaker: 1-1.
Daarna bleef Harlingen aanvallend hockeyen, maar helaas zag Lemmer vijf minuten later kans om weer te scoren: 2-1. Tijd om teleurgesteld te zijn namen de meiden niet, er werd direct weer de aanval gekozen en in het kwartier dat volgde, kreeg Harlingen maar liefst vier strafcorners op rij. Helaas zonder resultaat.
Twee minuten voor tijd werd de inzet beloond: Julia onderschepte de bal vlak achter de middellijn en bracht deze tot aan de 23-meterlijn waarna, mede dankzij onze midden mid Maura, uiteindelijk Annemijn de 2-2 binnenschiet.

Uiteindelijk een mooi resultaat na 70 minuten lekker hockeyen. Aanstaande zaterdag ontvangen ze de nummer twee van de competitie, Westerkwartier.