Heren HMHC verliezen wederom van koploper

Vorige week zondag stond de wedstrijd Emmen tegen Harlingen op het programma. Vooraf al gekenmerkt door een pittige wedstrijd. Emmen stond gedeeld eerste met Lelystad en wilde graag in de race blijven voor het kampioenschap. De Harlingers wilden natuurlijk ook winnen, maar wisten dat dat een pittige opgave zou worden. Zij wilden graag de punten mee naar huis nemen om zo te kunnen klimmen in het klassement.

Na een erg mistige reis richting Emmen, scheen toen we Emmen inreden plotseling de zon en konden bij aanvang van de wedstrijd beide teams elkaar nog zien. Dit zou later tijdens de wedstrijd echter nog wel veranderen. De heren van Harlingen hadden vooraf afgesproken om Emmen op eigen helft op te vangen en dan vervolgens proberen om er met snelle counters uit te komen. Lange tijd konden de Harlingers de Drenten redelijk uit de buurt houden van de cirkel. Doordat Mart Schuiling, keeper van Heren 1 afwezig was tijdens de wedstrijd, stond de manager van Heren 1, Rudolf Onnes, in het doel deze wedstrijd. Hij wist veel ballen uit het doel te houden in de eerste helft. Toch kon hij niet voorkomen dat na tien minuten toch het eerste doelpunt viel voor Emmen.

Ook na deze treffer bleef Harlingen vechten en kreeg Emmen had het erg moeilijk met Harlingen. Hierdoor bleef Emmen slechts op 1-0 staan en waren er meerdere kansen voor Harlingen. Vlak voor rust wisten de mannen uit Emmen toch nog twee keer te scoren en zette hiermee de score op 3-0.

De heren uit Harlingen werden aangesproken op hun spel in rust. Ze kwamen afspraken niet na en de snelheid van het spel bleef uit. In de rust kwam de mist langzaam weer terug en werd het zicht enigszins belemmerd. De heren van Harlingen kwamen wel beter in het spel en de woorden van coach Maarten Salverda hadden duidelijk invloed gehad. Harlingen begon kansen te creëren, alleen was Harlingen niet efficiënt genoeg in de cirkel van Emmen. Als er aan de ene kant van het veld de kansen niet gemaakt worden, worden ze aan de andere kant altijd wel gemaakt. Harlingen moest hierdoor de doelen herzien en moest net zoals bij de vorige wedstrijd de schade proberen te beperken. In de laatste tien minuten stond de score zelfs op 6-0 voor Emmen. De Harlingers kwamen wisten nog een keer gevaarlijk uit te breken. Door een snelle counter en goede assist van Onno Jan Onnes, kreeg Maarten Mintjes de kans om te scoren. Deze kans benutte hij goed en zette hiermee de eindscore op 6-1.