Sport

Harlingers actief op Weissensee

WEISSENSEE ? De voorbije twee weken was het weer zover. Duizenden Nederlanders namen wederom bezit van alle beschikbare bedden in hotels in de dorpjes aan de Weissensee in Oostenrijk. Onder hen ook een aantal Harlingers. Klaas Visser schaatste voor de tiende keer de 200 km.

Verdeeld over vier alternatieve elfstedentochten bestaat er de mogelijkheid om voor de toerrijders een of meerdere tochten te schaatsen. En dat het aantal ronden en de weersomstandigheden altijd weer per tocht verschillen, bleek ook dit jaar maar weer.

De Weissensee wordt dan ook niet voor niks de “Spielplatz der Natur” genoemd. Achteraf was het schaatsen in de tweede tocht qua omstandigheden de beste keuze geweest. Wat wel uniek was dit jaar dat in de derde tocht er weer eens geschaatst kon worden op het grote meer en wel tot Dolomitenblick. Dit was in 12 jaar niet meer voorgekomen.

Maar nogmaals ijskwaliteit en dooiweer aan het eind van de tweede week maakten de tocht voor veel schaatsers een hele beproeving. Harlingers waren er natuurlijk ook weer te vinden en zij schaatsten de volgende tijden en afstanden; Rick Siemonsma: 8 uur 44 min.; Jeroen Siemonsma 9 uur 27 min.; Jan Ype van der Veen 8 uur 6 min.; Klaas Visser 8 uur 15 min.; Hendrik Bakker (Wijnaldum) tweemaal en wel 10 uur 19 min. en 9 uur 12 min.; Jan Waling Huisman 7 uur 41 min. Albert Hoekstra schaatste 150 km en Arie Drees 100 km.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda