Sport

Harlinger tennissers pakken prijzen in Franeker

Door Jeroen Pietersma
FRANEKER - De allereerste editie van het Regiobank Franeker open Tennistoernooi is alweer geschiedenis. De uitstekende gastheer Franeker mocht een flink aantal Harlingers verwelkomen.

De inwendige mens werd goed en gevarieerd verzorgd gedurende de hele week. Maar de Harlingers kwamen natuurlijk niet alleen maar voor de hapjes en de gezelligheid. Prijzen pakken is ook leuk! En dat lukte goed. Op de foto ziet u van links naar rechts, Alex Grendel, met grote overmacht winnaar van de HE3. In de HD3 pakte Alex de titel samen met de naast hem staande Erik Zijlstra, door de broertjes van der Lecq in twee sets te kloppen. Daarnaast Marleen Schaap, toch wel verrassend winnaar in de GD6 met partner Willem Brouwer (niet op de foto). Naast Marleen, Jilke Alkema, die het lastig had in de finale van de HE5, de eerste set verloor, maar ijzersterk terugkwam en kampioen werd. Uiterst rechts Harrit Kingma, die samen met maatje Willem Mollema (niet op de foto) alle wedstrijden won in de HD8 en daarmee de terechte kampioen werd.

Als er een prijs bestond voor de langste wedstrijd van het toernooi was deze zeker gegaan naar de Harlingers Astrid Pennekamp en Eddy van Dijk, die maar liefst 2 uur en 51 minuten op de baan stonden tegen de voorzitter van Franeker, Jan Harold Warrink met partner Rixt Stegenga. Na 36 games en twee tie breaks vielen de laatste beslissende ballen in het voordeel van het Franeker duo. De Franeker Tennis Club, een prima organisator van een mooi toernooi. Wij heten dan ook alle Franekers, maar natuurlijk ook alle andere Friezen, Noord-Hollanders en Harlingers van harte welkom op ons eigen bentacera Tobbedanstoernooi dat op zaterdag 27 juni op het Cleem Heeger park van T.V. Ready begint.
Nog meer foto’s op www.tvready.nl

|Doorsturen

Buienradar



Agenda