Sport

Harlinger skeelerbaan weer geopend

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? De Harlinger skeelerbaan aan de Achlumerdijk heeft haar deuren weer geopend. Veel steden of dorpen hebben niet zo?n prachtige baan en soms wordt er wel eens met jaloerse blikken naar gekeken. Harlingen mag dan ook best een beetje trots zijn op een dergelijke baan.

Veel schaatsers bereiden zich alweer op de winter voor. Het lijkt overdreven, maar de algemene verwachting bij hen is dat er de komende winter nu toch eindelijk weer op natuurijs geschaatst kan worden. Of dit ijdele hoop is, we wachten het af. Door hun skeelertraining zijn zij er in ieder geval klaar voor.

Ook de jeugd kan hier skeeleren. Op dinsdagavond is de baan geopend en traint de jeugd van schaatsclub de Eskimo’s van 18.30 tot 19.30 uur. Liefhebbers kunnen zich hierbij aansluiten. Voor een vriendenprijsje kan men trouwens de hele zomerperiode meetrainen. De echte kanonnen trainen van 19.30 tot 21.00 uur. Op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur is de baan voor publiek geopend en kan men gratis van de baan gebruikmaken. Dit geldt tevens voor de zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op zondagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur trainen de leden van schaatsclub De IJsleeuwen uit Leeuwarden. Voor het luttele bedrag van twee euro kan men ook onder deskundige leiding meetrainen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda