Harlinger Hockeyclub weekoverzicht

Dames 1 en veteranen
Dames 1 speelde thuis tegen Sneek. Deze ploeg was al twee keer eerder verslagen dus de algemene verwachting was dat dat ook vandaag weer zou moeten kunnen. Sneek startte echter fel en zet de thuisploeg de eerste tien minuten onder druk. Toen de storm was gaan liggen nam Harlingen het heft in handen. Uit een mooie aanval was het Sterre de Ruyter die de verdiende 1-0 op het bord bracht. Niet veel later scoorde Bodil van Bruggen de tweede en leek het pleit beslecht. Uit een strafcorner kwam Sneek echter terug tot 2-1 en was de strijd weer open. Joyce Heida zorgde er voor dat er toch met twee doelpunten verschil werd gerust. De tweede helft werd ontsierd door een rode kaart voor Sneek. Van een echte strijd was daardoor geen sprake meer. Keepster Sophie Lenger had niet veel meer te doen. Hannamay Tjalsma benutte nog 1 van de vele aanvallen. In de slotseconde scoorde Sneek nog de 4-1 uit een strafcorner. Een mooie, regelmatige overwinning die moed geeft voor de thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen koploper Meppel.
De veteranen wonnen opnieuw. Dit keer met 4-0 thuis tegen HCSO uit Stadskanaal. De veteranen klimmen daarmee naar de middenmoot in de stand en kunnen weer omhoog kijken.

Jeugd
Meisjes B1 won heel dik van Sneek en heeft in de nieuwe samenstelling de smaak te pakken. Opvallend was dat spits Sterre de Ruyter alle zes doelpunten voor haar rekening nam!

Het meiden D1 team stond in de kop van Drenthe opgesteld tegen Roden. Na enkele minuten bracht Nienke het team op een voorsprong. Er werd mooi gehockeyd  met als gevolg dat het volgende doelpunt goed werd afgemaakt door Roos, die in de voorhoede stond opgesteld. Er werd nog een mooie treffer gemaakt door Harlingen en in de rust was het 3-0. In de tweede helft was Roden wat scherper opgesteld, maar de dames uit Harlingen, met name Silke H., Laura en Anita  bleven fel hockeyen. Na een heftig duel in de cirkel van de tegenstander werd een strafcorner gegeven, zoals geoefend ging de samenwerking super. De aangever Edine gaf een strakke bal die Merle stopte, Britt deed een mooi schot op doel en Edine pushte de bal erin, 4-0.
Na een gouden wissel van Evelien en Jill als middenvelders kwam Roden niet meer aan de bal. Achterin stond de verdediging (Selma, Silke, Mette) als een huis, keepster Blanca was in topvorm en heeft voor de nul van Roden gezorgd. De laatste aanval van Harlingen door mooi overspelen en goed teamwork  werd er op kopcirkel nog gescoord. Een prachtige overwinning van 5-0 in Roden. Het D1 team staat nummer 1 in hun poole.  Komend weekend spelen de D1 dames thuis en treffen zij Lemmer.

De F3 speelde thuis tegen Stix uit Joure. Zaterdagochtend verzamelden Sterre, Luna, Sophia, Lieke de B, Lise, Lieke S en Nena zich om 9 uur op het sportpark aan de Westerzeedijk voor hun tweede thuis wedstrijd. Na een goede warming up waren de dames goed voorbereid voor deze wedstrijd tegen Stix MF1 uit Joure. Ook deze keer was er veel publiek aanwezig om de dames aan te moedigen. Deze keer was de temperatuur wel een stuk lager als de vorige keren maar daar gaven de dames niets om.

Het blijft spannend om een wedstrijd te spelen maar bij elke wedstrijd merk je dat de dames het spel beter begrijpen. Met de aanwijzingen van de coaches Abe en Regina leren zij spelenderwijs steeds beter te spelen. De eerste helft werd er geen doelpunt gescoord maar was goed te merken dat de meiden veel plezier in het spel hadden en echt de wil hadden om te scoren. In de pauze konden de dames even bijtanken met water en een stukje appel. Na tips van coaches Abe en Regina waren de meiden klaar voor de tweede helft. Aan de fanatieke gezichtjes kon je zien dat ze er weer zin in hadden. Lieke de B en Nena speelden de bal goed door naar Lise en dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt gemaakt door Lise. Bij Sterre, Lieke S en Sophia werden er verschillende keren bijna een doelpunt gemaakt, maar lukte dit net niet. Stix F1 Joure was net een maatje te groot voor onze meiden. Ondanks dat we verloren waren de meiden toch redelijk positief en krijgen ze het spelletje steeds beter door. De aanhouder wint waardoor een overwinning alleen een kwestie van (speel) tijd is. Komende zaterdag staat er een uitwedstrijd tegen Sneek MF4 op het programma.
De F1 won voor het eerst. Steenwijk werd maar liefst met 7-1 verslagen. F2 moest uit tegen Steenwijk. Dat is altijd erg leuk want we krijgen veel ruimte en tijd om mooi samen te spelen. Deze keer was ook geen uitzondering. Super mooi afpakken, lopen, kijken passen. Elin stond de boel deze keer achter dicht te houden en kwam af en toe als een duveltje uit een doosje mee de aanval in. Meerdere prachtige voorzetten als resultaat. En we hebben er weer een goalgetter bij, Julliet ging helemaal los en scoorde 3x keer. De bal afpakken van Juul had voor de tegenstander ook geen zin want al waren ze haar al voorbij, achterover hangend haakte ze haar stick alsnog om de bal heen en viste hem keer op keer weer bij haar terug. En Doutzen had aan de andere kant mooie acties buiten om. Doutzen poeierde er zelf ook twee/drie in.