Sport

Harlinger divisieteam naar NK biljarten

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het biljartteam van de Noorderling speelt voor het tweede seizoen in de landelijke 4e divisie driebanden groot (op matchtafel). In het eerste seizoen eindigde het team op een verdienstelijke middenmootplek. Dit seizoen is alles anders.

Het team, bestaande uit Frans Leunge, Klaas Hamstra, Tjeerd de Jong, Albert de Wilde en de reservespelers Ronald Schuyl, Johan Wybenga en Gerard Snijdelaar, presteert dit seizoen fantastisch. Van de 22 wedstrijden werd er niet één verloren. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie kon de kampioensvlag worden gehesen. De thuiswedstrijden worden gespeeld in de voormalige kantine van het Empatec-gebouw op de Oostpoort, waarin vier (gewone) biljarts en twee matchtafels zijn geplaatst.

De landelijke 4e divisie is onderverdeeld naar regio en bestaat uit 9 poules van twaalf teams. Het team van de Noorderling is ingedeeld in poule A. Van de tweeëntwintig te spelen wedstrijden moet elf keer een uitwedstrijd gespeeld worden. Deze elf uitwedstrijden betekende elf maal de Afsluitdijk over om naar Amsterdam (4x), Warmond (2x), Haarlem (2x), Oegstgeest, Beverwijk en Purmerend te gaan. Negen poules betekent ook dat er negen teams kampioen zijn geworden, die allen promoveren naar de landelijke 3e divisie.

Om te bepalen welk team zich het beste team van de 4e divisie van Nederland mag noemen, dienen er play-off wedstrijden gespeeld te worden om vier teams over te houden. Zij spelen dan op 26 en 27 juni in Nieuwegein de landelijke finale. Het team van de Noorderling speelde zijn play-off wedstrijd tegen een team uit Dordrecht, genaamd Merwehof. Op zaterdag 2 mei werd de uitwedstrijd in Dordrecht met 6-2 gewonnen en afgelopen zaterdag werd de thuiswedstrijd wederom met 6-2 gewonnen. Dit betekent dat het team van de Noorderling zich heeft geplaatst voor de landelijke finale. Een geweldige en unieke prestatie.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda