Harlingen wint van Leovardia

Harlingen speelde eerste Pinksterdag de laatste en zeer belangrijke competitiewedstrijd tegen Leovardia. Bij winst was Harlingen namelijk zeker van handhaving in de derde klasse. Bovendien werd er na afloop afscheid genomen van liefst vijf spelers en was er live muziek na afloop. Genoeg redenen dus om af te sluiten met een overwinning.

Harlingen ging voortvarend van start en al na een minuut of vijf opende Barry Hamstra de score, 1-0 voor de thuisploeg. De Leeuwarders kwamen er in de eerste helft niet vaak aan te pas en op slag van rust maakte opnieuw Barry Hamstra de verdiende 2-0. Harlingen zat op rozen en bij deze stand was handhaving een feit.

In de tweede helft kreeg Harlingen een aantal goede kansen, maar de Leeuwarder sluitpost stond meerdere malen in de weg. Leovardia kwam er ook een aantal maal uit, maar Hessel Zuiderhof hield zijn doel schoon. Een kwartier voor tijd zette Freek Töpfer de eindstand van 3-0 op het scorebord.
Na afloop werd er afscheid genomen van Barry Hamstra, Ralf van Hurck, Freek Töpfer, Sjouke Bootsma en Albert Nieuwenburg die om diverse redenen stoppen bij het eerste elftal. Tijdens de derde helft was er nog livemuziek in de kantine en bleef het nog lang gezellig op sportpark Vierkantsdijk.