Harlingen verslaat FFS in leuke wedstrijd

HARLINGEN - De Harlingers moesten zaterdag FFS verslaan op het kunstgras aan de Vierkantsdijk. Harlingen probeerde dat al snel in de wedstrijd te doen door aanvallend te spelen. Toen na tien minuten Jorge Pirez goed werd aangespeeld was daar ook meteen de eerste goede kans voor Harlingen, maar de keeper lag in de weg en daarmee kwam de 1-0 voorsprong.

Een minuut later was Kevin Jaarsma aan de beurt om te proberen om de score te openen, een lobje over de keeper en de bal dreigde erin te gaan, maar werd uiteindelijk werd de bal nog van de lijn gehaald. Harlingen creëerde op deze manier al snel een stel behoorlijke kansen met leuk voetbal, maar het mocht niet baten. En ja, at je um dan zelf niet make, valt ie meestal an de andere kant. Een bal die voor het doel van keeper Lolke Visser ging, werd daarna niet goed weggewerkt. De bal werd door FFS weer terug over rechts gespeeld en het schot ging via Lolke in het doel en de stand werd op 0-1 gebracht in het voordeel van FFS door een doelpunt van Herman Heida.

Ja, dan staast 0-1 achter en dat betekent dat er wat mut gebeure. Het was hierna nog niet meteen te merken dat Harlingen een snelle tegentreffer wilde maken: het spel golfde wat op en neer en er werd aan beide kanten wat rustiger gevoetbald. Hierna was dan toch de beurt aan Harlingen: Jorge werd weggestuurd en kwam alleen in de zestien terecht. Er zat hem echter ook nog een verdediger op de hielen die hem vloerde en daarmee een penalty veroorzaakte voor de Harlingers die benut werd door Barry Hamstra, 1-1.

In de laatste 5 minuten voor de rust gebeurde van alles en dat was leuk om naar te kijken. Een vrije trap van FFS komt in een scrimmage en gaat richting het doel, maar dat feest ging niet door omdat de bal van de lijn werd gehaald. Daarna een voorzet van Niels Outhuyse die niet mocht baten. Toen weer het proberen van FFS en daar kwam Harlingen goed weg, want een schot van FFS kwam op de paal terecht. ‘Is het dan al bijna rust?’, ‘nee seun, dur gebeurt nog veul meer!’: Jorge komt alleen op de keeper af en kan de stand weer op 2-1 brengen, maar weer wordt de bal van de lijn gehaald.

Daarna suu Kevin Jaarsma nog even uuthale, maar die raakte daarbij ut hoofd van één van FFS en zorgde ervoor dat die jongen de sterren nog nooit su helder het sien as nou. Terwijl de verdediger haast sien telescoop suu pakke om ut nog beter te bekieken, floot de skeidsrechter af voor de rust bij een stand van 1-1.

In de tweede helft leek ineens een stuk meer te lukken. Het was weer even zoeken, maar een lange bal van Ralf van Hurck op Kevin maakte daar even een eind aan en toen was het de beurt aan FFS tegaan zoeken, de bal welteverstaan. Kevin dus weg, maar gaat onderuit, krabbelt op een of andere manier weer op en weet zijn directe tegenstander oek ut bos nog in te sturen (das één die zoekt). Hij geeft de bal voor bij de tweede paal waar Barry staat en die geeft de keeper het nakijken (en dat is twee man die zoeken naar een bal). Zo is de stand 2-1.

Gejuich aan de kant van Harlingen, maar dan moeten we niet verslappen. Zo nu en dan werd het wel eens een beetje penibel achterin bij Harlingen, maar dit werd ook altijd weer goed opgelost. Het overwicht nam toe van Harlingen, er werden ineens veel kansen gecreëerd en het was jammer dat deze niet werden benut, want er zaten een aantal leuke bij. Een corner van Kevin op Stefan ‘Lange’ Adema werd door laatstgenoemde op de lat gekopt en ging over. Hierna was het de beurt aan Jorge die werd weggestuurd en alleen op de keeper afkwam, maar hij verzuimde om de stand uit te breiden naar 3-1.

De irritaties liepen wat op bij FFS en dat werd geuit richting Kevin, hij kwam namelijk wat hard in volgens een FFS verdediger en zei iets teugen Kevin. Die keek op sien beurt naar die jongen terug alsof ie un lama hoorde skiet’n en zorgde hierna zelf maar voor de 3-1: Jorge en Kevin met sien tweeën kwamen ze op de keeper af, Jorge legde af en Kevin wipte na een leuke schijnbeweging de 3-1 in ut net.

De tweede penalty van de wedstrijd deed zich ook voor: Barry Hamstra kwam alleen op de keeper af en werd neergelegd. Hij legde aan voor de penalty, maar de keeper wist de 4-1 voorsprong te voorkomen door een redding. Hierna was het wel raak: Kevin had de bal op het middenveld en gaf hem af op Barry, die vervolgens de bal over de keeper lobde en daarmee de eindstand ook bepaalde: 4-1.
Verslag: Jeroen van den Nieuwenhuizen