Harlingen verliest weer in blessuretijd

JELSUM - Weer had trainer van Sloten een probleem want weer ontbraken er spelers. reek T?pfer geblesseerd, Klaas Kuiken werk, Robbin Regtop blessure, Jorge Pirez werk en Norby Helik blessure. Dat zijn er dus vijf en dat is een hoop. Bouke Zuiderhof was er wel en hij hield de DTD-topscorer Steffen Hansma aardig in bedwang. Voorin stonden nu Niels Vlottes en Justin Attema in de spits en dat ging goed.

DTD begon aanvallend maar Harlingen verdedigde goed en begon zelf de aanval te zoeken. En in de twaalfde minuut kreeg Ralf van Hurck de bal, hij trok naar de zijkant, zette voor en Justin Attema kopte knap in; 0-1. Er kwam meteen nog een honderd procent-kans voor Harlingen. Niels Vlottes trok de bal voor Justin Attema, stapte over de bal en Jorik Erents kreeg een kans maar er zat te weinig geloof in zijn actie dus weg kans. DTD begon nu langzaamaan sterker te worden en kreeg ook kansjes. Zij troffen echter keeper Robin Wagenaar in topvorm. Harlingen raakte nog een keer bijna de roos. Vlak voor de rust nam Ralf van Hurck een corner en die suisde door de krullen van Barry Hamstra en ging maar net voorlangs, pech.

In de tweede helft trok DTD van leer en na een minuut was het al bijna raak. Gelukkig voor Harlingen ging de bal net mis. Toch bleven de tegenstoten van Harlingen gevaarlijk. Onder anderen Ralf van Hurck had er een aantal goede ballen bij. In de 56e minuut kwam DTD over de vleugel door, de bal werd voorgezet en Lejon Sikkes stond op de juiste plaats om de bal netjes in te tikken en het was 1-1.
Drie minuten later kwam Harlingen al weer op voorsprong. Barry Hamstra kreeg de bal op eigen helft en liet toen even zien wat hij kan. Hij slalomde naar de rand van het strafschopgebied, zette voor en met sien grote teen drukte Justin Attema de bal tussen de benen van de keeper door; 1-2. Nu werd de druk natuurlijk nog groter maar keeper Robin Wagenaar hield erg lang stand. En hij kreeg het ook druk omdat ze bij Harlingen vaak de verkeerde beslissingen namen en daardoor veel te vaak en onnodig balverlies leden. Bij een volgende actie van Barry Hamstra wilde hij om de laatste man heen maar die maakte een overtreding en voorkwam een zeker doelpunt.
De druk werd zwaar en bij Harlingen hielden ze nog stand, tot de 82e minuut. Sjouke Bootsma maakte volgens de scheids een overtreding, en daar was niet iedereen het met eens. De vrije trap die volgde werd er onberispelijk in geknald door Harold Riewold, 2-2, een mooi doelpunt. En dan denk je natuurlijk een puntje hier bij DTD is ook nooit weg, maar weer was er dan de pech die Harlingen vorige week ook had. Natuurlijk was DTD de aanvallende partij in de laatste minuten en kroop Harlingen soms door het oog van de naald. Maar in de 90e minuut kletste er een tegen Pieter Elgersma aan en rolde langzaam in het Harlinger doel; 3-2. Het was over en uit en gezien de inzet van Harlingen en het goede keeperswerk van Robin Wagenaar had Harlingen zeker een puntje verdiend. Maar beste lieve mesen uut Harlingen, volgende week mutte we teugen Stiens en dat op ut Balkland kom daar allemaal heen en skreeuw die jongens naar een overwinning want die kanne we wel bruuke, 14.00 uur begint ut. D5C